ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Intian korkein oikeus tutkii onko homoseksikielto perustuslain vastainen

Sami Mollgren • 02.02.2016 22:05 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Intian korkein oikeus ottaa tiistaina tehdyn päätöksen mukaan tutkittavakseen seksuaalisuhteet samaa sukupuolta olevien välillä kieltävän lain. Intiassa on kiistelty yli kaksi vuosikymmentä siitä, loukkaako siirtomaa-ajalta periytyvä pykälä 377 intialaisten perustuslaillisia oikeuksia.

Britannian siirtomaavallan ajalta, 1860-luvulta periytyvä lakipykälä kieltää homoseksin lisäksi kaiken muun kuin lisääntymistarkoituksessa harrastetun yhdynnän. Nykyaikana lain perusteella tuomioita on annettu harvoin, mutta intialaisten hlbti-aktiivien mukaan poliisi kuitenkin tukeutuu usein pykälään vainotessaan ja kiristäessään homoseksuaaleja. Intiassa asenteet homoseksuaalisuutta kohtaan ovat yleisesti torjuvat.

Homoseksikielto kumottiin vuonna 2009 Delhiläisessä tuomioistuimessa. Oikeus katsoi pykälän olevan perusoikeuksien vastainen. Joulukuussa 2013 korkein oikeus kuitenkin kumosi päätöksen ja katsoi, että vain Intian parlamentti voi kumota kiellon. Joulukuussa 2015 parlamentin alahuone ei hyväksynyt kansanedustajien aloitetta homoseksikiellon kumoamisesta.

Hlbti-aktivistit ovat iloinneet oikeuden päätöksestä ottaa asia selvitettäväkseen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tässä uutisessa laajemmin aiheesta:

www.thehindu.com
  Omk (ei rekisteröitynyt) • 03.02.2016 02:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy