ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Intian korkein oikeus palautti homoseksikiellon

Sami Mollgren • 11.12.2013 09:45 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Intian korkein oikeus on päättänyt pitää voimassa samaa sukupuolta olevien väliset seksuaalisuhteet kieltävän siirtomaa-ajalta peräisin olevan lain. Pykälän rikkomisesta voi saada jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen.

Kielto oli jo vuonna 2009 kumottu alemmassa oikeusasteessa. Tuolloin Delhin oikeusistuin katsoi, että "luonnonvastaisen seksin" kieltävä laki on perusoikeuksia rikkova. Useat uskonnollistaustaiset ryhmät valittivat Delhissä tehdystä päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.

Korkeimman oikeuden mielestä päätösvalta asiassa on kuitenkin parlamentilla. Nyt tehdyn ratkaisun mukaan vain parlamentti voi muuttaa lakia.

Ihmisoikeusaktivistit pitävät korkeimman oikeuden ratkaisua yllättävänä ja masentavana. Korkeimman oikeuden odotettiin päättävän asiata toisin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
YK:n ihmisoikeuskomissaari Navi Pillay ilmoitti, että Intian korkeimman oikeuden päätös kriminalisoida homoseksi rikkoo kansainvälistä lainsäädäntöä. Hän toivoo oikeuden ottavan jutun uudelleenkäsittelyyn:

www.reuters.com

Pillay kannusti toisaalla myös Intian parlamenttia laillistamaan homosuhteet lopullisesti ja painotti hlbti-kansalaisten suojelemista syrjinnältä ja väkivallalta:

www.ohchr.org

Intiassa elää 17,5 % maailman hlbti-ihmisistä, joten asia on tärkeä. Oikeusministeri Kapil Sibal kertoo, että hallitus etsii keinoja homoseksikiellon kumoamiseksi.
Kuvia New Delhin mielenosoituksista:

www.advocate.com
---
Intialaiset tarvitsevat kannustusta ja henkistä tukea, jota voit ilmaista allout-järjestön kautta Intian sateenkaarijärjestöille:

www.allout.org

Kommenttia muokattu: 13.12.2013 klo 01:58
  Havainnoija • 13.12.2013 00:09
Laki on peräisin brittivallan ajalta.
   (ei rekisteröitynyt) • 13.12.2013 00:44
Asiaan vain hyvin pintapuolisesti perehtyneenä tuomioistuimen päätös vaikuttaa loogiselta. Jos laki on joskus säädetty ja on kumoamattomana voimassa, sitä on pakko soveltaa. On lainsäätäjän asia muuttaa huonot tai muuten vanhentuneet lait ajan tasalle. Ilmeisesti hallitus onkin jo ryhtynyt toimiin lainsäädännön muuttamiseksi.

Vanhaa sanontaa mukaillen: Ei ole tuomarin syy, jos laki on vino.
  Public eye • 13.12.2013 10:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy