ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Illan elokuva saanut poikkeuksellisen hyvät arvostelut

vaeltaja2006 • 18.01.2017 18:15 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Torstaina tammikuun 18. päivänä Teemalla klo 21.45 alkava romanialaiselokuva ”Yli vuorten” kuvaa takapajuista, uskonnon täyttämää yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuus aiheuttaa vakavia ristiriitoja. Helsingin Sanomien arvostelussa sitä kuvataan ”shokkina”.

Elokuva on vuodelta 2005. Ohjaaja Cristian Mungiulla on lähtökohtana tositapaus. Jo elokuvan alussa on päähenkilöiden, Alinan ja Voichitan kiellettyä rakkautta. Tytöt ovat kasvaneet lastenkodissa ja asuneet samassa huoneessa. Elokuvan arvostelun Helsingin Sanomissa on kirjoittanut Leena Virtanen.

www.hs.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"kuvaa takapajuista, uskonnon täyttämää yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuus aiheuttaa vakavia ristiriitoja"

Jännä sanamuoto. Tuossa kuitenkin varmasti lähempänä totuutta on:
"kuvaa takapajuista, uskonnon täyttämää yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuudelle aiheutuu vakavia ristiriitoja"

Sillä tuskin seksuaalisuus aiheuttaa ristiriitoja, vaan se uskonto-takapajuisuus. (toisaalta eräissä takapajuisiksi leimatuissa kulltuureissa, kuten vaikkapa intiaanikansojen kulttuureissa, uskomuksilla on ollut seksuaalisuuteen hyvinkin fiksu ja tervehenkinen ja vähemmän ongelmallinen asenne )
  human • 18.01.2017 20:39
Humanin kannattaa kaivaa esiin Terry Gilliamin elokuva "12 Apinaa", jossa Brad Pitt tulkitsee osuvasti Humania:


Kommenttia muokattu: 19.01.2017 klo 15:05
  Zephyr • 19.01.2017 15:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy