ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Hyvää yötä

vaeltaja2006 • 13.04.2012 20:25 • 2 kommenttia. VIIHDE JA KULTTUURI
Tv2:n Pikkukakkosen ilta sujui vuosikymmeniä saman kaavan mukaan. Ennen iltasatua Nukkumatti tuli paikalle ja heitti unihiekkaa. Sitten katsottiin vielä iltasatu. Nukkumatti oli DDR-läistä tuotantoa.
Unkarin tv:ssä oli samantyyppinen hahmo, joka vuodesta 1964 lähtien on toivottanut lapsille hyvää yötä ennen iltasatua. Maci ja Paprikajancsi ovat kaveruksia, ja he nukkuivat samassa yksöisvuoteessa. Näin se meni saman kaavan mukaan joka ilta, joka ilta. Ettei vain olisi jotain homoväreilyä ilmassa!

Pääsiäismaanantaina 2012 alkoi tapahtua. Maci sai mennä ja tilalle tuli uusia perhearvoja edustava iltasatuperhe. Oli isi, äiti ja ainakin kolme pikkuista. Ehdottomasti perheidylli!


Katsojat eivät olleet ollenkaan tyytyväisiä. Missä ovat Maci ja Paprikajancsi? Johtavalla Index.hu-uutissivustolla oli otsikko: "He ovat tappaneet tv-macin". Facebookiin syntyi heti protestiliikkeitä. Ilmassa oli myös salaliittoteorioita. Uuden perheen oranssisissa poskiläikissä nähtiin hallitsevan Fidesz-puolueen logo. Ja sitten oli vielä viesti, että muistakaa joka päivä surffailla netissä tuntikausia.

Uuden kiistellyn medialain mukaan mahdollisesti entinen Maci oli liian gay, kun sängyssäkin piti olla saman peitteen alla. Mutta yöpaita on!Tv-lähetyskeskuksesta tiedotettiin: kyllä vanha Macikin muuttui ajan myötä. Vuonna 1992 uusittiin vaatetus.

Hallitusta lähellä oleva Magyar Nemzet -lehti "haastatteli" vanhaa Macia, jolla on takanaan yli 50 vuoden työrupeama. Aluksi Maci oli järkyttynyt, mutta kyllä se siitä. Nyt voi mennä mukaan vaikka tosi-tv-ohjelmiin.

Index.hu teki testin. Ekaluokkalaisia pantiin tv:n ääreen. Feri sanoo: "Ei yhtään soma". Toinen alkoi itkien huutaa mammaa paikalle. Kolmas, tyttö, totesi, että kiva, että mukaan saadaan myös tyttö.

Vanha Maci on saanut Facebookisssa jo kymmeniä tuhansia puolustajia. Ja toisella sivulla vaaditaan: Vanha Maci vapaaksi!

http://www.facebook.com/sajtoszabadsag


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tv-Maci syntyi 23.10.1964. Liittyi facebookiin 30. marraskuuta 2008.

Kommenttia muokattu: 13.04.2012 klo 21:09
  vaeltaja2006 • 13.04.2012 21:07
Mihin suuntaan Unkari oikein on menossa? Tai no, alas ja kohti 20-lukua.
  Ossi Halme • 13.04.2012 21:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy