ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

HS: Sateenkaarinuorten oma tila "Happi Pride" Helsingissä usein ääriään myöten täynnä

Sami Mollgren • 24.10.2017 07:20 UUTISET: VAPAALLA • KOTIMAA
Helsingin nuorisopalvelujen yhdessä HeSetan kanssa avaama nuorisotila "Happi Pride" Helsingin Sörnäisissä sijaitsevan toimintakeskus Hapen yhteydessä on usein aivan täynnä, vaikka tilaa ei ole vielä edes mainostettu.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

HeSetan toiminnanjohtaja Aaro Horsma kertoo lehdelle, että 50 neliön tiloissa on saattanut olla yhtä aikaa 40 nuorta. Hän harmittelee tilan pienuutta ja henkilöresurssin vähyyttä. Isompien tilojen lisäksi hän toivoo ja suurempaa ja nimenomaan moniammattilaista henkilöstöä. Myös etsivän nuorisotyön ja lastensuojelun saamista mukaan hän pitää tarpeellisena, sillä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla on suurempi riski syrjäytymiseen ja yksinäisyyteen. Parhaillaan HeSeta hakee kaupungilta uutta projektiavustusta toiminnan laajentamiseksi. Horsma ottaa esiin myös vastuunjaon HeSetan ja kaupungin nuorisopalveluiden roolin suhteen.

Kaupungin nuorisopalveluissakin tiedostetaan sateenkaarinuorten tilantarve. Suunnittelija Päivi Anunti Helsingin kaupungin nuorisopalveluista kertoo nuorten toivoneen tällaista tilaa; monet ovat pelkäneet toisten nuoreten leimaamista. Nuorisopalveluissa on aiemmin ajateltu, että sateenkaarinuorille riittäisi ryhmä nuorisotalolle, ja että kaikkien nuorisotalojen on oltava hyviä ja turvallisia kaikille. Ruotsinkielisen Ung Pride -toimintaryhmän sateenkaaritilaa vaatineen Ruuti-aloitteen myötä nuorisopalveluissa herättiin ajattelemaan toisin.

Oman tietyn paikan uskotaan helpottavan toiminnan löytämistä. Lisäksi ei tarvitse kantaa tavaroita ympärinsä, on oma rauha. Kävijät toteavat, että Happi Pridessa ei olla vähemmistö - ja muiden sateenkaarevuuden luonne ei hämmennä, kun kaikki kuitenkin ymmärtävät, mistä on kyse.

Nyt toimintaa on keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin. Tilana on 30 neliön huone ja käytävätilaa. Anunti sanoo lehdelle, että tällä hetkellä tila riittää, mutta jos kävijämäärä kasvaa, niin sitten ei.

Espoossa vastaavanlainen tila avattiin syksyllä 2014, joka nykyään on Leppävaarassa. Vantaalla järjestetään sateenkaari-iltoja Tikkurilassa. Ung Pride toivoo, että jokaisella paikkakunnalla olisi oma turvallinen tila sateenkaarinuorille - ja samalla esitetään toive, että joskus nuorten ryhmien välillä ei enää olisi esteitä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy