ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hong Kong käännytti lomalle sinne aikoneet transnaiset

jnsto • 25.09.2016 05:20 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Hong Kong
Hong Kong käännytti kaksi Bangkokista maahan lentänyttä transsukupuolista naista 24.9.16, kertoi sanomalehti South China Morning Post. Maahantuloviranomaiset sanoivat, ettei heidän vierailutarkoituksensa vakuuttanut käsittelijöitä.

Lehden mukaan naisia pyydettiin allekirjoittamaan kaksi asiakirjaa. Toisessa he vahvistaisivat käyneensä läpi täydellisen sukupuolenmuutosleikkauksen ("full gender reassignment surgery") ja toisessa vahvistaisivat palaavansa Thaimaahan välittömästi vapaaehtoisesti. Naisten kieltäydyttyä allekirjoittamasta kumpaakaan, heidät käännytettiin takaisin Bangkokiin.

Lehdestä ei ilmene, asettiko HKSAR:in maahantulo naiset tuoneelle lentoyhtiölle kulumaksun. Sellainen määrätään, jos yhtiö tuo maahan henkilön, jolla ei ole maahantuloedellytyksiä viisumien ja lupien puolesta. Naisten etninen tausta ei ollut esillä uutisessa.

Ostos- ja lomailumatka olisi jäänyt asetetuissa vaihtoehdoissa toteutumatta joka tapauksessa, mutta paluun juridiikassa oli eroa.

Transihmisten oikeuksia ajava ryhmä on pyytänyt maahantuloviranomaisia osoittamaan enemmän kunnioitusta transihmisiä kohtaan.

Toista naisista edustanut lakimies Lawyer Jonathan Man Ho-ching sanoi SCMP:lle, ettei pysty sulkemaan pois mahdollista syrjintää tai ennakkoluuloa tapahtuneen taustalla. Hän otti esille myös rajatarkastajien sanavalinnan, olivat käyttäneet sanaa "cut".

Joanne Leung Wing-yan, Transgender Resource Centre -yhdistyksen puheenjohtaja, huomautti, ettei naisten matkustushistoria oikeuttanut käännyttämiseen.

Immigration Departmentin tiedottaja sanoi myöhään lauantaina, että nyt tehty palauttaminen ei automaattisesti merkitse ratkaisua suuntaan tai toiseen mahdollisella seuraavalla kerralla, kun naiset pyrkivät Hong Kongiin.

HKSAR hallitsee maahantuloa pääsääntöisesti itse. Sen maahantulokäytännöt ja viiisumipolitiikka poikkeavat manner-Kiinasta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Lehden mukaan naisia pyydettiin allekirjoittamaan kaksi asiakirjaa. Toisessa he vahvistaisivat käyneensä läpi täydellisen sukupuolenmuutosleikkauksen ("full gender reassignment surgery")"

Voisiko joku selittää, mikä tuossa oli väärin viranomaisilta?

On kerrottu että transsukupuoliset kokevat olevansa väärän sukupuolen kropassa, joten mikä on väärin siinä, jos viranomaiset kannustavat sen väärän kropan korjaamiseen? Thaimaassahan tiettävästi tehdään sukupuolenkorjaus-leikkauksia, joten eivätkös tuossa Hong Kongin viranomaiset juurikin kannusta Thaimaata toteuttamaan transsukupuolisten tahtoa väärän kropan korjaamisesta?
  human • 28.09.2016 14:10
Mistä lähtien minkään maan maahantuloviranomaiset ovat olleet kompetentteja ottamaan mitään kantaa kenenkään sukupuolenkorjaushoitoihin - saatika "kannustamaan" yksityishenkilöitä toimimaan kehonsa tai sukupuolensa suhteen niin tai näin?
  Public eye • 28.09.2016 14:30
No esim. Suomessa, eli jos tänne tulee nainen kehonsa yläosa paljaana, kuten hänen kotimaassaan voi olla hyvinkin tapna, niin hänet pakotetaan toimimaan vain tietyllä tavalla, eli verhoamaan kehonsa yläosa - vaikka täällä miehet kyllä voivat liikkua kehonsa yläosa paljaana ja vaikka miehilläkin on nännit ja joillain ihan ilmiselvät tissitkin.
Eli miehille sallitaan povipommius, mutta naisille ei.


Kiinassahan ja Hong Kongissa kuitenkin on transsukupuolisia, eikä se ole kiellettyä, joten pelkästään siitä tuossa ei voinut ola kyse.

Veikkaan että tuossa on ollut kyse ehkä siitä että kyseiset vierailijat ovat olleet tai vaatineet olevansa naisia, vaikka heillä on munat ollutkin.
Hong Kongissa nimittäin laki toistaiseksi on säädetty niin että sukupuolenkorjaus on kyllä täysin mahdollista ja sitä varten se pitää todellakin tehdä, eikä vain "olla olevinaan" toista sukupuolta. Thaimaassa ilmeisesti sukupuolen voi vaihtaa ilman kunnollista sukupuolenkorjaustakin.

en.wikipedia.org
en.wikipedia.org

en.wikipedia.org
en.wikipedia.org

Kiinassa sukupuoliroolit ovat kuitenkin selvemmät, kuin Thaimaassa ja siitä voidaan olla montaa mieltä onko ihan ok, että viranomaiset katsovat naisten etua siinä, ettei naisille varattuihin tiloihin yms pääse henkilöitä, joiden sukupuoliseksuaalisuus-identiteettiä pippelinsä on. Jos henkilön omasta mielestä hänen pippelinsä on olennainen osa hänen sukupuoliseksuaalisuuttaan, niin ei ole mitenkään itsestään selvä asia, että hänet pitäisi tietyissä tilanteissa identifioida naisena, vaikka hän itse kuinka niin haluaisikin. Tuon asian osaltahan maailmanlaajuisesti olisi kaikkien kannalta hyvä olla sukupuolia enemmän, kuin vain kaksi, jotta sukupuoliyhdistelmillekin olisi oma sukupuolensa, vastaten heidän omaa haluaan esim. olla "nainen" pippelillä tai olla "mies" pimpalla. Ei ole reilua se, että mies vaaditaan määriteltäväksi ihmisenä, jolla on pippeli tai pimppa sukupuoliseksuaalisuutensa elimellisyytenä. Transsukupuolisuudet pitää ottaa sinä mitä he ovat, eikä niin että sen pitää vääristää muita.

Kommenttia muokattu: 30.09.2016 klo 12:33
  human • 30.09.2016 12:19
Nimimerkki "human", et vastannut kysymykseeni, mikä tekee mielestäsi rajavartijan päteväksi ottamaan kantaa maahantulijoiden terveyteen ja kehoon - tai kuten asian ilmaiset - onko heille tehty "kunnollinen sukupuolenkorjaus" tai onko heillä munat vai ei.

Olen ollut siinä käsityksessä, että rajavartija tarkastaa passin ja mahdollisesti tavittavan viisumin, ja jos asiakirjat ovat kunnossa eikä henkilöä ole asetettu maahantulokieltoon, kaikki on kunnossa.

Minua ei ole minkään maan rajaa ylittäessäni vielä tähän päivään mennessä vaadittu vannomaan, että käytän hädän tullen vain ja ainoastaan miestenhuonetta.
  Public eye • 30.09.2016 13:06
"Eli miehille sallitaan povipommius, mutta naisille ei."

Käsittääkseni naisten yläosattomuus ei ole Suomessa kiellettyä, joten siitä vaan Human, tissit rohkeasti kehiin!

*Edelleen en tee mitään oletuksia sukupuolestasi, johon muuten et ole viitannut kertaakaan
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2016 22:18
Joo, taitaapa jäädä Hong Kong väliin jos sukupuoli ei mahdukaan kahteen ahtaaseen lokerikkoon. Mitenkähän nämä tarkastajat kohtelevat intersukupuolisia?

Onneks mulla on munaa enemmän kuin nimimerkillä human ikinä tulee olemaan niin kestän tän kohtelun.

t. transnainen
  hon (ei rekisteröitynyt) • 02.10.2016 10:52
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy