ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Homokysymys kariutti kirkkokeskustelut Venäjän kanssa

jnsto • 04.09.2014 08:19 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Teologiset keskustelut Suomen evl-kirkon ja Venäjän ortodoksisen kirkon välillä Moskovassa kariutuivat homokysymykseen tiistaina 2.9.14. Erimielisyys suhtautumisesta aihepiiriin oli huomattava. Arkkipiispa Kari Mäkisen ja patriakka Kirillin johdolla käytyjen pohdintojen aiheena oli kristillinen antropologia. Teema kattaa mm asenteen homoseksuaalisuuteen.

Suomalaistiedottajien mukaan venäläinen osapuoli katsoi, ettei ollut mitään syytä jatkaa keskusteluja. Molemmat kirkot kuitenkin korostavat, että kontaktia kirkkojen välillä on kuitenkin tarkoitus pitää yllä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen kuvasi tilannetta "uudeksi vaiheeksi kirkkojemme suhteissa" ja sanoi, ettei se merkitse suhteiden katkaisemista. - Etsimme uusia muotoja saada yhteyksiä, sanoi Mäkinen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy