ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Homokammoinen pahoinpitely laukaisi ehdonalaisen

jnsto • 29.10.2015 18:44 • 7 kommenttia. UUTISET: YLEISET • KOTIMAA
22-vuotias lahtelaismies sai yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeustuomion nuoren miehen toissakesäisestä pahoinpitelystä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Tuomittu oli yrittänyt saada uhrinsa perumaan puheensa poliisin kuulusteluissa.

Pahoinpitely sattui Lahden Kirkkopuistossa toissa kesänä, kun joukko nuoria oli viettämässä iltaa. 22-vuotias löi nuorta miestä pullolla päähän, koska tämä oli puhunut homoudestaan. Lyöjä jatkoi pahoinpitelyä potkimalla maassa maannutta uhriaan. Pahoinpitely päättyi vasta kun sivulliset puuttuivat asiaan.

Seuraavana päivänä pahoinpitelijä uhkaili uhria ja kehotti häntä menemään poliisin luokse perumaan kertomuksensa. Poliisin kuulusteluissa uhri kertoi pelkäävänsä, eikä vaatinut pahoinpitelijälleen mitään rangaistusta eikä itselleen korvauksia. Jos kyseessä on ns asianomistajarikos, uhrin peräytyminen estäisi enemmät poliisi- tai oikeustoimet.

Mies syyllistyi tekoihin ehdonalaisen vapauden aikana ja yhdeksän kuukauden vankeustuomiossa on osa aiempaa jäännösrangaistusta. Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen noin 2 000 euron korvaukset.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksestä kertoi Ilta-Sanomat 29.10.15


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tällaisille pahoille teoille ei homofoobikot korviansa lotkauta,ymmärtävät vain tekijöitä ja ovat hiljaa hyväksyen.En ole milloinkaan huomannut,että he aidosti tuomitsevat homoihin kohdistuneen väkivallan.
  homo x (ei rekisteröitynyt) • 30.10.2015 17:25
homo x, silloin persukset ovat tietysti tuomitsemassa jos tekijänä on joku ns. vääränvärinen.
  kylpyankka (ei rekisteröitynyt) • 30.10.2015 18:30
kylpyankka,-se onkin todella härskiä ja kaksinaamaista,että samalla kun julkisesti halveerataan homoja voidaan tekopyhästi ns vääränväristen väkivallantekoja homoja kohtaan tuomita.Tosi rumaa.Meitä kohtaan voi käyttäytyä ihan miten hyvänsä.Persuissa on varmasti tällaista.
  homo x (ei rekisteröitynyt) • 30.10.2015 19:46
Samaa ilmiötä havaittiin Aito Aviohelvetin kampanjassa, kun muuten islamofobiset kd & persu -hihhulit kävivät kalastelemassa muslimien nimiä paperiin. Toki muuten muistavat tuoda ahkerasti esille islamin vaarat ja heteroiden avioliiton uhat samaa sukupuolta olevien tasa-arvoisen avioliiton voimaan astuessa ja islamin salliman polyamorian myötä.

Jos muuten olisikin ollut edes yksi järjellinen argumentti Aviohelvetin osalta tässä kampanjassa, niin tässä he viimeistään kavalsivat oman jeesuksensa. Halpahintaista sukupuoli- ja seksuaalivähemmistön syrjintää. Kuten Ryssissä.
  Rubix • 31.10.2015 01:05
Aitoaviohelvetin piirissä näkyy ihmisen ääretön julmuus,joka pohjautuu uskontoon ja tietämättömyyteen joka käytännössä on johtanut julmiin tekoihin historiassa.Onneksi tieto on syrjäyttänyt väärät käsitykset,muuten Suomen maassa olisi tänäkinpäivänä monta kivittämällä tapettua homoa ja muitakin. Avioaitohelvetin toiminta nimien keruussa on ollut törkeää.Homoviha ei ole vielä kokonaan poissa.
  homo x (ei rekisteröitynyt) • 31.10.2015 06:00
Pienenä sivuhuomautuksena Rubix, en ole kuullut sellaisesta islamin suuntauksesta, joka suosisi polyamoriaa. Polygamia kyllä lienee osassa islamilaista maailmaa edelleen sallittua.
  Public eye • 31.10.2015 11:12
Suuntaus tai ismi, ihmiset sen tekevät. Afganistanissa ei siinä ole islamin suhteen mitään ongelmaa.
  Rubix • 31.10.2015 21:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy