ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Homofobia maksaa Intialle 23 miljardia euroa

Lassijuhani • 16.06.2014 17:42 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Maailmanpankin tekemän tutkimuksen mukaan homofobia maksaa Intian taloudelle 30,8 miljardia dollaria (23 miljardia euroa).
Tutkimuksen tekijä ja johtava talousasiantuntijan MV Lee Badgettin mielestä tutkimustuloksia voidaan soveltaa mihin tahansa maahan.

Tutkimuksessa tarkastellaan myös homofobian aiheuttaman masennuksen ja itsemurhien vaikutusta talouteen.

Ms. Badgett löysi kolme sateenkaariväestön syrjinnän synnyttämää taloudellista vaikutusta:

Sateenkaari-ihmiset saavat alempaa palkkaa työpaikalla ja koulutuksessa tapahtuvan syrjinnän takia ja se johtaa valtion saamien verotulojen pienenemiseen.

Vähäisten tulojen aiheuttama suurempi köyhyys johtaa siihen, että valtio käyttää enemmän rahoja sosiaaliohjelmiin.

Runsaat masennustapaukset, itsemurhat sekä hiv/aids johtavat suurempiin terveydenhoitokustannuksiin.

Wall Street Journalille antamassaan haastattelussa Badgett totesi: ”Homofobiaa esiintyy kaikissa maissa, myös niissä, missä vallitsee muodollinen tasa-arvo, esimerkiksi tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö. Joten Intian tuloksia voidaan soveltaa mihin tahansa maahan.”

Badgettin mukaan alustavat tutkimustulokset antavat uuden näkökulman sateenkaari-ihmisten oikeuksiin, koska se antaa taloudelliset syyt muuttaa suhtautumista heihin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy