ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hollanti: Tasapainoisen ulkokuoren alla kuohuu jo - vaalit maaliskuussa

vaeltaja2006 • 18.02.2017 11:56 • 10 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Hollannissa pidetään parlamenttivaalit maaliskuun 15. päivänä 2017. Onko seurauksena NEXIT eli ulos EU-alueesta? Maahanmuuttajakysymys hiertää. Kaikki hlbti-ihmiset eivät tunne oloaan turvalliseksi, ja äänestävät maahanmuuttovastaisia ehdokkaita.

Viime vaalien jälkeen maata on johtanut keskusta-oikeistolainen Mark Rutte. Taloudellisesti on mennyt aika hyvin, vaikka koko ajan on pitänyt säästää. Maassa asuu 17 miljoonaa ihmistä, ja Euroopan kartalla Hollanti on Saksalle tärkeä EU-liittolainen. Viime syksyn budjettineuvotteluissa keskusta-oikeiston ja sosialidemokraattien yhteistyöhallitus ilmoitti, että taloudellisesti ollaan vakaalla pohjalla. Velka vähenee ja työttömyys pysyy jotakuinkin kurissa (5,7%).

Joitakin varjoja onnelasta löytyy: esim. kotitaloudet ovat pahasti velkaantuneita, pahimmin koko Euroopassa. Ollaan pankkien panttivankeina. Nuoret tekevät pääasiassa pätkätöitä ja pysyviä työsuhteita on vaikea löytää. Yli 45-vuotiaat kärsivät työttömyydestä. Kukaan ei halua työllistää vanhenevia. Kansakunta vanhenee ja eläkeikä kohoaa ja sairausvakuutus korvaa entistä vähemmän. Samaan aikaan on maksettu suuria summia Kreikan pelastamiseen, vaikka vuonna 2012 luvattiin: ei senttiäkään Kreikalle. Se aiheuttaa vihaa valtiota kohtaan.


Runsas maahanmuutto on kiristänyt yhteiskunnallisia suhteita. Maa on jakautunut. EU-vastaisuus on vahvasti lisääntynyt ja se näkyy gallupeissa. Tunnetuin EU-vastustaja on vaaleatukkainen Geert Wilders. Hän mielellään toisi maahan EU-kansanäänestyksen. Voisi käydä samalla tavoin kuin Brittein saarilla: ulos EUsta. Uudenlaista taustatukea tulee Trumpin Amerikasta. Hiljainen enemmistö voisi ratkaista Hollannin suunnan.Euroopan uusi oikeisto

Jotkut eurooppalaiset ”uuden oikeiston” puolueet ovat tehneet pesäeron uusnatseihin, skinheadeihin ja homofobeihin. He puolustavat entisen vasemmiston tavoin hyvinvointivaltiota ja sosiaalitukia, mutta uutta on, että he näkevät vapaan maahanmuuton uhkana hyvinvoinnille. Uusi oikeisto ottaa itselleen kunnian homojen, naisten ja juutalaisten suojelemisesta ”muslimi-maahantunkeutujia” vastaan. Uusi oikeisto pitää itseään länsimaisen identiteetin puolustajana. Suomessakin on kuultu, että jotkut äärioikeistolaiset esiintyvät ”homojen suojelijoina” muslimeja vastaan. Ns. ”vanhat puolueet” ovat hyvin hitaasti reagoineet uuden oikeiston haasteisiin. Ilmassa on jo vaatimuksia rajojen valvomisesta ja pakolaisten käännyttämisestä ja ns. ”vanhat puolueet” ovat alkaneet miettiä, mitä pitäisi tehdä kannatuksen laskulle. On merkkejä ilmassa: osa kansalaisista läntisessä Euroopassa ei enää usko liberaaleihin ajatusmalleihin eikä ”liberaaliin eliittiin”. Brexit osoitti sen, samoin Trump Amerikassa.

Osa ns. ”vanhoista puolueista” on joutunut muuttamaan periaatteitaan, ja alkanut julistaa samantyyppistä maahanmuuttajavastaista ajattelutapaa. Siitä on tullut normaalia ajattelutapaa, ja se on rohkaissut monia ryhmiä äänestämään ”uutta oikeistoa”. Osa nuorista, homoista, feministeistä ja entisistä työväenpuolueiden äänestäjistä on vaihtanut uuden oikeiston puolelle.Homot uudessa oikeistossa

Hollannissa 2000-luvun alussa nousi suureen suosioon Pim Fortuyn, mahtipontinen ja kapinallinen uuden aallon poliitikko, joka oli myös homo ja alunperin vasemmistolainen. Hänet ammuttiin vuonna 2002. Ampuja ei ollut maahanmuuttaja vaan ns. eläinaktivisti, mutta ampuja perusteli tekoaan sillä, että Pim Fortuin käytti muslimeja syntipukkeina. Pim Fortuinin puolue (”lista”) sai viikkoa myöhemmin vaaleissa valtavan voiton, 17% äänistä.

Pim Fortuin aloitti kauden, jolloin Eurooppaan alkoi ilmestyä ”uuden oikeiston” poliitikkoja. Hollannissa he eivät olleet mitään uskonnollisia konservatiiveja, kuten nyt Trumpin kannattajat USAssa. Hollannissa ei ollut vahvaa uskonnollista äärikonservatiivisuutta, mutta oli vahva homoliike ja feministiliike ja paljon juutalaisia. Samaan aikaan, kun korostettiin Hollannin suvaitsevaisuutta ja hienoja pride-paraateja, samaan aikaan alkoi levitä vahva maahanmuuttajavastaisuus.

Hollantilaiset homot alkoivat hiljalleen huomata 2000-luvun alkuvuosina, että heidän turvallisuutensa alkoi heikentyä, kun nuoret maahanmuuttajat tulivat teini-ikään. Oli hauskaa käydä hulinoimassa homojen suosimilla alueilla. Homoturisti tuskin huomasi näitä välikohtauksia, mutta maassa asuvat kertoivat rauhattomuudesta.

Hollannin tilannetta pahensi vuoden 2004 poliittinen murha. Elokuvaohjaaja Theo van Gogh surmattiin kadulle. Hollantilais-marokkolainen mies ampui van Goghin. Surmatun rintaan oli puukolla työnnetty kirje tunnetulle islam-kriitikolle.

Tältä pohjalta lähti liikkeelle nykyinen ”uuden oikeiston” edustaja Geert Wilders. Wildersin kerrottiin olevan 24 tuntia vuorokaudessa poliisivartiossa sen jälkeen, kun elokuvaohjaaja Theo van Gogh surmattiin vuonna 2004. Surmaaja vapautui vuonna 2014.

Wilders julisti viime elokuussa, että hän haluaa sulkea rajat muslimisiirtolaisilta ja kieltää moskeijat. Hänen puolueensa on ”Vapauspuolue”, PVV. Pääkohta puolueohjelmassa on: Hollanti on vapautettava islamista. Sanaton viesti on: Hollanti on palautettava hollantilaisille. Ympäri Hollantia kansalaisten oma toiminta pakolaisia vastaan on lisääntynyt. Pakolaiskeskuksia ei ole haluttu omaan kaupunkiin tai kaupunginosaan. Kun lokakuussa 2016 pakolaisasioista vastaavan ministerin varamies saapui pieneen kylään koillis-Hollannissa, vihaiset kyläläiset sulkivat tiet ja hakkasivat auton lommoille.

Nyt, kun päivittäin puhutaan terroristeista ja radikalisoituneista nuorista muslimeista, monet entiset vasemmistomieliset alkavat tuntea epävarmuutta. Homot ja feministit voittivat oman vapaustaistelunsa jo 1970-luvulla, mutta nyt on edessä uusi uhka. Mieli on alkanut katkeroitua siitä, että ensin maahanmuuttajat otettiin iloisina vastaan, ja nyt on jouduttu keskelle terroriuhkaa. Kun maahanmuuttajia otettiin, tarkoitus oli hyvä, mutta nyt maahan tulleet ovatkin uhkana.

Homot ja lesbot uskovat laajasti, että muslimit ovat uhkana heille. Muunlaiset ajatukset eivät enää mahdu heidän päähänsä. Vuonna 2009 Amsterdamin Priden avaajana oli marokkolaissyntyinen Slotervaartin kaupunginosan pormestari ja sosdem-poliitikko Ahmed Marcouch. Läheskään kaikki eivät sitä hyväksyneet. He pitivät islaminuskoista osana ”muslimi-ongelmaa”, liberaalin elämänmenon vastustajana ja epä-hollantilaisena. Pormestari itse kertoi, että hänen kaupunginosassaan Slotervaartissa homoihin kohdistuneet välivaltaisuudet ovat lisääntyneet ja väkivaltaa perustellaan uskonnolla. Siihen hän halusi parannusta. Slotervaartia yleisesti on pidetty ongelmakaupunginosana.

Hollannissa avoimesti homot pariskunnat ja juutalaiset tuntevat vahvaa pelkoa homovihamielisiä ja juutalaisvastaisia muslimeja kohtaan. Se on johtanut siihen, että ”uutta oikeistoa” äänestävät ihmiset, jotka aikaisemmin eivät voineet kuvitellakaan antavansa sille äänensä.

Sama ilmiö on nähtävissä Ranskassa. Saksalainen Bild-lehti kertoi toissapäivännä, 16.2.2017, että ”uuden oikeiston” Marine Le Pen suunnittelee homojen avioliiito-oikeuden lopettamista. Le Pen julkaisi juuri puolueohjelmansa kevään vaaleja varten. Siinä on 144 kohtaa, mukana homoavioliittojen lopettaminen. Siitä huolimatta on paljon homoäänestäjiä, jotka aikovat antaa äänensä hänen puolueelleen. Ranskan, Saksan ja Suomen ”uusoikeisto” on homovihamielistä, toisin kuin Hollannin Vapauspuolue.

Hollannissa sosdem-poliitikko Ahmed Marcouch sanoo, että entiset työväenpuolueet ovat kärsineet uudesta tilanteesta eniten. Mielipidemittaukset osoittavat, että vasemmistopuolue menettää yli puolet 36 paikastaan parlamentissa maaliskuun 15.päivän vaaleissa.


Tätä artikkelia varten on luettu Guardiania, Spiegeliä, Bildiä ja joitakin nettiartikkeleita. Päälähde on Guardian:
www.theguardian.com


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Alankomaat on poliittisesti mielenkiintoinen maa, sillä muun Euroopan liberaalius on hollantilaista konservatismia.
Itse asun Hollannissa, eivätkä homot ole täällä mitenkään erityisesti näkyvillä, esim. julkisia hellyydenosoituksia ei juuri näe Suomea enemmän, yöelämä ei ole myöskään kovin kaksista, sillä esim. Helsingin kokoisessa Rotterdamissa on yksi ainoa homoklubi ja 400 000 asukkaan Haagissa ei sitäkään. Pieniä olohuoneen kokoisia baareja tosin on muutama. Amsterdamkin on suuret päivänsä ja nähnyt ja vanhemmilta homomiehiltä kuulee, että meininki oli jopa 1970-luvulla suvaitsevaisempaa kuin nyt.
Asun sattumoisin maahanmuuttajalähiössä (n.95% Allochtooneja eli, ei-etnisiä hollantilaisia) Täällä muslimien rukouskutsut raikaavat (alueella ainakin 3 minareeteilla varustettua moskeijaa) ja kantahollantilaisia ei juuri näe.Kieltämättä tuntuu välillä siis enemmän Turkilta, kuin Alankomailta. Hollantilaiset pitävät ko. aluetta täytenä ghettona, mutta on täällä ihan viihtyisää. Kaupat sentään ovat myöhempään auki, sillä hollantilaiset kun tahtovat mennä kotiin viimeistään klo 19:00, paitsi maagisena koopavondina, eli "kauppailtana", jolloin kaupat ovat, jestas sentään, auki jopa yhdeksään ;)
En kyllä koe oloani mitenkään uhatuksi, sillä on se oikea lähi-itäkin tullut koettua,mutta ei silti tulisi mieleenkään esim. ottaa toista miestä kädestä keskellä naapuruston basaaria, sillä tiedän ettei sitä katsottaisi hyvällä.
Tilastot eivät myös ole mitään mukavaa katsottavaa, sillä hollannin muslimeista lähes viidesosa kannataa väkivaltaa "islamin vihollisia" kohtaan, ja homojen oikeuksien hyväksyminen vastaa toisen polven maahanmuutajillakin enemmän alkuperämaiden tilastoja täkäläisten sijaan.
En siis itse äänestäisi Wildersin kaltaisia tyyppejä, mutta pystyn kyllä näkemään, miksi joku muu tekisi niin.

Ranskassa taas tilanne on äitynyt aika järkyttäväksi ja siitä kertoo mm se, että juutalaset, jotka ovat alle 1% Ranskan väestöstä ovat uhreina lähes 85% viharikoksista ja tekijöinä lähes poikkeuksetta Pohjois-Afrikkalaistaustaiset nuoret miehet.
  iiz • 18.02.2017 21:03
Wilder on minusta liian radikaali joiltakin osin. Hän on kuitenkin johdonmukaisesti ajanut seksuaalivähemmistöjen asemaa. Pim Fortuyn ajoi minusta hyvää politiikkaa. Harmi, että hän ei ole enää keskuudessamme.
  kyllästynyt (ei rekisteröitynyt) • 18.02.2017 22:01
Sama Ruotsissa, missä juutalaisia vastaan on hyökätty Göterborgissa ja Malmössa. Minusta antisemitismiä ei saa hyväksyä missään muodossa ja juutalaisia tulee suojella. Marokkolaisilla on tämä juutalaisvastaisuus, jonka symboli on ananas-hedelmä. Antisemitismi on vakava asia, josta saisi karkottaa maasta: takaisin sinne mistä tulivat.
  Kolmoisritti • 18.02.2017 22:14
Muuten osittain samaa mieltä edellisten kanssa, mutta miten toteutetaan "takaisin sinne mistä tulivat" jos henkilö on syntynyt maassa ja ollut koko ikänsä sen kansalainen?
Rasismi ja kansanryhmien eriarvoisuutta ajava propaganda kaikissa muodoissaan on tuomittavaa ja se tulisi sivistysvaltiossa tehdä selväksi kaikille ihonväriin, syntyperään, uskontoon, kansallisuuteen ja kansalaisuuteen katsomatta.
  Public eye • 18.02.2017 22:52
  Kolmoisritti • 20.02.2017 03:59
@iiz: "En kyllä koe oloani mitenkään uhatuksi, sillä on se oikea lähi-itäkin tullut koettua,mutta ei silti tulisi mieleenkään esim. ottaa toista miestä kädestä keskellä naapuruston basaaria, sillä tiedän ettei sitä katsottaisi hyvällä. "

Paitsi että muslimikulttuuriin kuuluu kylläkin se että miehet koskettavat toisiaan ja lähisukulaiset tai hyvät ystävät nimenomaan voivat kulkea käsi kädessä muslimikulttuurissa, jopa Saudi-Arabiassakin. Asenteisiin auttaa aika lailla se että vaivautuu tutustumaan kulttuuriin.
Meillähän taas käsi kädessä kulkeviia miehitä pidetään nimenomaan homoina ja kyllä sitä vähintään huutelua Suomessa eräillä seuduilla tulisi.

Antisemitismihän on pääosin kristinuskovaistan perua ja siitä on ollut seurauksena kymmenkunta miljoonaa krististtyjen surmaamaa juutalaista.

1948 astihan muslimimaat, Marokosta Pakistaniin, olivat juutalaisille paljon parempia elää, kuin kristillisen juualaisvihan maat, mutta sitten kristittyjen ketkuilu, palestiinalaisten pettäminen Balfourin julistuksella, vaikka palestiinalaiset olivat avittaneet Englantia ja Ranksaa ottomaaneja vastaan, seurauksineen sotki asiat.

Palestiinaa miehittävien israelilaisten aiheuttama ongelma on tietenkin asia, mikä olisi syytä ratkaista ja hoitaa siitä kärsivien, Palestiinan asukkaiden, palestiinalaisten kärsimä kohtalo kuntoon. palestiinalasiviha, viha palestiinalasia kohtaan on ollut juutalaisten toimesta kamalaa.
  human • 20.02.2017 04:02
Kun olen tutustunut muutamiin, Irakista Suomeen tulleisiin ihmsiin, on tullut sellainen kuva että Irakin kristityt ovat ketkumpia ja umpi-uskovaisempia, kuin Irakin muslimit, jotka vaikuttavat maallistuneemmilta ja reilummilta, luotettavammilta.

Tiedä sitten, onko noissa Hollanninkin ongelmissa osin syinä nuo abrahamiset skismat.
  human • 20.02.2017 04:06
Kylläpä human taas jankuttaa samaa, eikö hänellä ole mitään uutta sanottavaa...?
  AlunperinAfrikasta (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2017 16:29
Hollannissa parlamenttivaalit tänään keskiviikkona 15.3.

Tuoreimman eli eilisen kyselyn mukaan pääministeripuolue VVD pysyisi suurimpana saaden 27 edustajanpaikkaa, Geert Wildersin äärikansallinen populistipuolue saisi lisättyä paikkalukunsa 23:een. Suhteellisesti eniten paikkalukuaan lisäisi GL (vihr/vas), mutta todellinen tilanne tiedetään illalla.

Paljon käsitelty Geert Wildersin PVV on tavallaan yhden miehen puolue, sillä Wilders on sen ainoa jäsen. Wilders on indonesialaisen ja hollantilaisen mustatukkainen jälkeläinen, joka on blondeerannut kuontalonsa näyttääkseen ”aidolta hollantilaiselta”. Wilders ei juurikaan esiinny kansan parissa, vaan hoitaa yhteydenpitoa kannattajiinsa Twitterillä, kuinka ollakaan. Wildersin retoriikassa ei ole sisältöä juuri lainkaan, ja hänen vaaliohjelmansa on yksisivuinen paperi, josta tietenkin puuttuu se tärkein eli miten hänen ohjelmansa olisi toteutettavissa taloudellisesti ja ylipäätään. Wildersin isoveli Paul kuvaa veljeään Geertiä itsekeskeiseksi ja aggressiiviseksi.

Kävipä vaaleissa kuinka tahansa, ylivoimaisesti suurin osa Hollannin puolueista haluaa maan pysyvän EU:ssa ja euroalueessa, joten Wildersin PVV jää todennäköisesti hallitustyöskentelyn ulkopuolelle jatkossakin.
-----
Euroopan muista sekopuolueista

Ranska
Marine Le Penin johtama Kansallinen rintama (Front National) on ajautunut skandaalista toiseen. Venäläinen pankki antoi miljoonalainan, pankki meni konkkaan ja nyt Venäjä haluaa rahat takaisin, EU syyttää Le Peniä systemaattisesta petoksesta ja vaatii 300 000 euroa takaisin, poliisit takavarikoivat viime kuussa Le Penin toimiston tietokoneet jne. Tällainen tapaus siis yrittää Ranskan presidentiksi.

Saksa
Saksan rasistinen AfD (Vaihtoehto Saksalle) on poikkeuksellisen homovihamielinen. Sen vaaliohjelmassa hyökätään homojen, sateenkaariperheiden jne. oikeuksia sekä kouluopetusta vastaan, kannattajat polttavat sateenkaarilippuja ja ties mitä. AfD on tullut tunnetuksi uskomattomista sekoiluistaan, kannatus 8-11 %.
Hallitukseen kuuluvien sosialidemokraattien (SPD) ja kristillisdemokraattien (CDU/CSU) kannatuslukemat näyttävät olevan 31-33 % eli yhteensä yli 60 %:
www.wahlrecht.de

Italia
Populistinen Viiden tähden liike sai edustajansa Virginia Raggin Rooman pormestariksi. Raggilla ei ole kokemusta mistään, hänen läheisimmät virkasisarensa ovat joutuneet eroamaan rikossyytteiden vuoksi, Raggia itseään syytetään kavereidensa suosimisesta hyväpalkkaisia virkoja jaettaessa sekä suurista palkankorotuksista kavereilleen, päätöksiä ei saada aikaan, rakennusprojektit seisovat jne.

Tänä vuonna selviää, tulevatko EU-kansalaiset järkiinsä eli antavatko kenkää populistisille kiihkoilijasuunsoittajille.
---
Lisäys
Hollannin parlamenttivaalien äänet lasketaan käsin mahdollisen hakkeroinnin estämiseksi.
www.is.fi

Kommenttia muokattu: 15.03.2017 klo 13:15
  Havainnoija • 15.03.2017 01:17
EU-myönteiset liberaalit voittivat

Nyt kun Hollannin parlamenttivaalien äänistä on laskettu noin 30 %, pääministeri Mark Rutten johtama liberaalipuolue on saamassa 32 paikkaa. Wildersin rasistinen populistipuolue on vasta kolmantena 19 paikallaan. Liberaalit arvot voittivat ja Hollanti jatkaa todennäköisesti Mark Rutten johdolla eikä Wildersillä ole mitään asiaa hallitukseen. Hyvä näin.
www.telegraaf.nl

Amsterdamissa vihervasemmisto GroenLinks keräsi eniten ääniä:
www.telegraaf.nl
  Havainnoija • 16.03.2017 03:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy