ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hipin tervehdys Setan 40v-juhlavuoden alkaessa : Ole avoimesti oma itsesi

jnsto • 01.01.2014 12:45 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

”Kun tarvitset rohkeutta, kysy itseltäsi: Ellen minä, kuka sitten? Ellen nyt, koska sitten?”
Uuden vuoden tervehdyksessään Setan puhenjohtaja Juha-Pekka Hippi sanoo parhaan tavan ajaa kaikkien HLBTI-ihmisten etua on olla avoimesta oma itsensä. Hippi muistuttaa mahdollisuudesta liittyä Setan jäseneksi ja suosittaa sitä muillekin.

Hipin tervehdys julkaistiin Setan uudistuneilla nettisivuilla.

- Kun edellytykset toimia avoimesti omana itsenään ovat Suomessa paremmat kuin koskaan, ole avoimesti oma itsesi, Hippi kirjoittaa. - Tämä on paras tapa toimia kaikkien hlbti-ihmisten eteen. Jotta edellytykset tehdä näin paranisivat myös niiden osalta, jotka eivät tähän vielä pysty, niin toinen pyyntöni on, että liity tai houkuta yksi ihminen tai järjestö liittymään Setan kannatusjäseneksi. Puheenjohtaja huomauttaa tämän vaikuttavan paitsi suoraan toimintaan, myös välillisesti Setan saamaan julkiseen rahoitukseen. - Parempaa syntymäpäivälahjaa Seta ja Transtukipiste eivät voisi saada, Seta puheenjohtaja toteaa.

Hippi kertaa Setan historiaa ja mainitsee jo aiemmin aloittaneen Psyke ry:n merkityksen. Setaa perustettaessa 1974 oli vain kolme vuotta kulunut siitä, kun homoseksuaalisuus oli dekriminalisoitu. Sairausluokitus poistui vuonna 1981.


Kysymykseeni siitä, mihin Setaa tarvitaan, Hippi lainaa vastaukseen edeltäjäänsä Tarja Halosta, joka kommentoi Setassa 1980-luvulla tehtävää työtä Hannu Lehtilän toimittamassa teoksessa Tarja Halonen – Yksi meistä (Otava 2005). Kuvaus sopii Hipin mukaan valitettavan hyvin välillä vielä nykyaikaankin ja kuvaa osaltaan, miksi Setaa tarvitaan:

“Tunnen ison kasan kunniallisia virkamiehiä, jotka ovat kaappihomoja. Siis jotka eivät koskaan uskaltaneet itse tehdä mitään, mutta olivat tyytyväisiä, kun me hoidimme heidän asioitaan. Me olimme mielestämme edistyksellisiä, kun hoidimme heidän asioitaan, mutta jonkinasteinen pettymys oli, kun huomasi, etteivät monet heistä olleetkaan yhtään suvaitsevaisia muissa asioissa. Jos sanon varovasti, niin ihmisille näyttää riittävän yksi tai kaksi poikkeavaa ominaisuutta.”

Hippi korostaa Setan tavoittavuutta. - Seta otetaan vastaan "missä vain", hän muotoilee ja antaa esimerkiksi taannoisen kutsun mennä keskustelemaan nykyisen tasavallan presidentin kanssa.

Hippi esittää kiitokset Setan nettisivujen suuresta uudistuksesta tiedottaja Eliisa Alatalolle.

Setan 40-vuotisjuhlavuonna täyttää samalla Transtukipiste 20 vuotta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tästä uutisesta oli julkisuudessa vajaat pari minuuttia versio, jossa kappalejärjestys oli väärä. Pahoittelen. JNSTO.
  jnsto • 01.01.2014 13:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy