ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


äänitallenteet kuvagalleriat media-arkisto tapahtumaraportit sateenkaaren värinen suomi uutiset

Helsinki Pride 2011: Keskustelua punaisesta sateenkaaripoliitikasta

vaeltaja2006 • 29.06.2011 06:02 TAPAHTUMARAPORTIT • KOTIMAA
Cafe Kulma Karhupuiston vierellä oli täpötäynnä, kun tiistai-iltana puhuttiin punaisesta sateenkaaripolitiikasta. Tilaisuuden järjestäjä oli Vasemmiston Sateenkaarirakastajat-ryhmä. Se toimii Vasemmmistoliitossa.

Seuraavissa ääninäytteissä on keskustelun alkupuoli. Jäähdytyslaitteiden hurina on kova ja välillä Kallion paloasemalta lähtee paloautoja ja ambulansseja. Keskustelussa pohdittiin ihmiskuvan merkitystä, kieltä, jota käytetään ja sitä ristiriitaa, joka on akateemisen keskustelun ja työpaikoilla käytävien "duunarikeskustelujen" välillä.

Aluksi esittäytyvät keskustelijat. Saila Ruuth toimii Vasemmistonaisissa ja Tiia Aarnipuu oli taannoin Setan puheenjohtajana. Kesto 2'02"
Johdannoksi keskusteillan tarkoituksesta: mistä puhutaan ja miksi puhutaan. Kesto 2'02"
Aluksi Saila Ruuth kertoi, mitä poliittiset puolueet kertovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevista asioista nettisivuillaan. Vertailu on hankalaa sen takia, että nettisivut ovat hyvin eritasoisia. Joillakin sivuilla on paljon blogeja ja niissä pohditaan hyvin erilaisia asioita. Ensimmäisenä on tarkastelussa kokoomus. Kesto 9'54"
Seuraavana käsitellään Demarien nettisivuja ja puolueohjelmaa: miten paljon siellä on ajankohtaisia seksuaali- ja sukupuolipolitiikkaan liittyviä kysymyksiä. Kesto 9'09"
Suuruusjärjestyksessä seuraavana on Perussuomalaiset. Kesto 7'07"
Seuraavana keskustan sivuilta löytynyttä. Kesto 4'38"
Vasemmistoliitto on suuruusjärjestyksessä seuraava. Kesto 5'14"
Vihreiden nettisivuilla on paljon osumia. Siellä on paljon blogeja. Kesto 1'45"
RKP:tä kiinnostavat erilaiset vähemmistöryhmät. Kesto 2'46"
Millaisia kantoja löytyy Kristillisdemokraattien sivuilta. Kesto 6'08"
Tiia Aarnipuu kommentoi. Hän kaipaa, että puolueissa mietittäisiin ja arvioitaisiin puolueen ihmiskuvaa. Siitä voisi lähteä liikkeelle. Nyt puolueiden sisäisessä keskustelussa arvostetaan järkeä. Tunteet eivät ole mukana. Kesto 7'16"
Tiia Aarnipuu jatkaa. Setan puolelta aikoinaan yritettiin siivota kielenkäytöstä seksuaalisuus. Homojahan pidettiin lähinnä seksihirmuina. Nyt kaikesta seksualaisuudesta puolueiden keskustelussa vaietaan, samoin transasioista. Kesto 7'39"
Miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevat asiat nousevat puolueissa esiin: viime aikoina jäsenaloitteiden kautta puoluekokouksissa. Miten puolueiden johtoelimet saadaan mukaan tukemaan jäsenaloitteita? Entä vasemmistopuolueissa kysymys työläisyydestä? Koskettavatko seksuaali- ja sukupuolivähemmistöasiat työläisiä? Kesto 9'41"
Setan entinen puheenjohtaja Jorma Hentilä tarkassteli poliittista keskustelua 1970-80-luvuilla. Jo silloin yritettiin seksuaali- ja sukupuoliteemoja nostaa esiin. Kesto 9'35"
Tiia Aarnipuu nosti esiin kysymyksen kielestä. Kieli on tärkeä. Seksuaali- ja sukupuolivähemmsitöjä koskeva kieli voi olla hyvin vaikeaa asiaa tuntemattomalle, mutta tarkka kielenkäyttö turvaa sen, ettei loukata ketään. Kessto 3'34"
Vielä yksi puheenvuoro varsinaisen keskustelutilaisuuden jälkeen. Miten työläisen arki ja akateeminen puhe kohtaavat toisensa. Ei välttämättä lainkaan. Akateemiselle väelle työpaikkojen hurtti huumori voi olla hyvinkin vierasta.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy