ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


äänitallenteet kuvagalleriat media-arkisto tapahtumaraportit sateenkaaren värinen suomi uutiset

Helsinki Pride 2011 avattiin

Sami Mollgren • 27.06.2011 07:51 • päivitetty: 27.06.2011 18:39 • 4 kommenttia. TAPAHTUMARAPORTIT • KOTIMAA
Helsinki Pride 2011 -viikkoa vietetään 27.6. - 3.7. teemalla »rakkaus». Kaikkiaan pride-viikon aikana on noin 80 yksittäistä tapahtumaa ja tilaisuutta.

Aurinkoisena ja kesäisen lämpimänä maanantai-iltapäivänä kello 15.30 alkanut avajaistilaisuus oli houkutellut paikalle useamman sadan verran yleisöä. Järjestyksen valvontaan oli kiinnitetty erityistä huomiota. Paikalla oli järjestyshenkilöiden lisäksi myös poliiseja.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen puhui kaupungin edustajana. Hän julisti myös pride-rauhan.

Hesetan puheenjohtaja muistutti avauspuheessaan, että viime aikojen tapahtumat osoittavat pride-tapahtumien tarpeellisuuden, nimenomaan ihmisoikeustapahtumana.

Pride-tapahtuman suojelija, SDP:n puoluesihteeri, kansanedustaja Mikael Jungner piti koskettavan puheen. Häntä ihmetytti asia, että kirkko ja uskonto on sotkettu seksuaalivähemmistöjen oikeuksista käytävään keskusteluun, ja arveli, että jos Jeesus eläisi, hän olisi täällä puolustamassa vähemmistöjä.

Viihteellisestä puolesta vastasivat Gay-kuoro Out ´n Loud - jo ehkä hieman turhan tutuksi tulleella setillään - sekä Regina, jonka "Haluan sinut" on tämän vuoden priden virallinen kappale.

Kaupungin ytimessä Kolmen sepän patsaalla järjestettävän avaustilaisuuden ja lauantaina 2.7. järjestettävien kaupungin läpi etenevän pride-kulkueen ja Kaisaniemen puistossa järjestettävän puistojuhlan lisäksi viikkoon mahtuu kymmenittäin muitakin tapahtumia.

Helsingin kaupunginjohtaja ylipormestari Jussi Pajunen julistaa pride-rauhan.
HeSetan puheenjohtaja
Helsingin seudun Seta ry:n tervehdys.
Helsinki Pride 2011 -tapahtuman suojelija Mikael Jungner
Helsinki Pride 2011 -tapahtuman suojelija Mikael Jungner piti koskettavan puheen.
Helsingin gaykuoro Out ´n loud.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vain kaksi on joukosta poissa: persut ja kristit.

www.iltalehti.fi
  Havainnoija (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2011 16:19
Avajaisissa oli myös pieni välikohtaus.

www.helsinginuutiset.fi
  vaeltaja2006 • 28.06.2011 05:49
Kaupunginjohtajan puheen aikana tämä ryhmä harrasti jonkin sortin välihuutelua. Esimerkiksi miesääni huuteli kaupunginjohtajalle osoitettuja alatyylisiä huomioitaan. Tästä syystä kaupunginjohtajan puhe ei ole täällä kuunneltavana. Valitsin paikan paikan liian läheltä huutelevaa ryhmää. Kaupunginjohtajan puheen jälkeen ryhmä hakeutui plakaatteineen esiintymislavana toimivalle Kolmen sepän patsaan jalustalle, josta heitä pyydettiin väistymään.
  smo • 28.06.2011 09:21
  Catsy (ei rekisteröitynyt) • 28.06.2011 12:09
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy