ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Helsingin pride-viikko lähestyy – Teemalla vähemmän pride-ohjelmaa kuin viime vuosina

vaeltaja2006 • 18.06.2017 19:13 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Juhannuksen jälkeen alkaa Suomen suurin pride-tapahtuma, Helsinki Pride. Muutamana viime vuonna tv on lähettänyt runsaasti viikkoon sopivaa ohjelmaa. Tänä vuonna valikoima on niukempi. Tarjolla on kolme elokuvaa, joissa priden teema tulee jollain tavoin esiin.

Varaslähdön prideen voi ottaa ranskalais-saksalaisella ARTE-kanavalla, jossa viime viikolla esitettiin kaksiosainen ranskalaisdokumentti homojen, lesbojen ja transihmisten tulosta kulttuuriin – undergroundista valtavirralle näkyviin.

Jo silloin, kun homous oli laissa rangastavaa, monet taiteilijat, esim. elokuvaohjaajat piilottivat teoksiinsa homoteeman. Asiaan vihkiytyneet ymmärsivät, valtavirran katsojat usein ymmärsivät väärin. Sarjan ensimmäisessä osassa esitellään suuri määrä elokuvia, joissa on joko piilotettuna tai avoimestsi homo- tai lesboteema. Monista näyttelijöistä ja musita taiteilijoista tuli vähemmistsöille ”homoikoneja” tai ”lesboikoneja”. Sarjan alussa Tom of Finland on kuvineen esillä, samoin Los Angelesissa sijaitseva Tom of Finland -säätiö ja sen johtaja Durk Dehner.

Sarjan toisessa osassa käydään läpi homoliikkeen historiaa ja priden kehitystä ja merkitystä.

Dokumentit ovat juhannukseen saakka katsottavissa ARTEn arkistosivulla. Kieleksi voi valita saksan tai ranskan. Valitettavasti englanninkielisiä tekstityksiä ei ole tarjolla, mutta dokumenttien kuva-aineisto on paljonpuhuvaa. Kielen voi valita kuvaruudulta asetukset-painonapista.

www.arte.tv

www.arte.tv


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Tarjolla on kolme elokuvaa, joissa priden teema tulee jollain tavoin esiin." Vaeltaja, mitä leffoja tarkoitat? Huomasin vain 2 pride-viikolla Teemalla:

keskiviikko 28.6. klo 22.00 Pride (12) Areenassa 14 päivää
(Iso-Britannia 2014) Hyvän tuulen komedia gay-aktivisteista, jotka päättävät tukea lakkoilevia kaivostyöläisiä 1980-luvulla. Ikimuistoinen matka walesilaiseen kylään murtaa ennakkoluuloja kaikin puolin. O:Matthew Warchus.

perjantai 30.6. klo 21.00 Elämäni Liberacen kanssa (12)
(Behind the Candelabra, USA 2013) Elokuva show-pianistin viimeisten vuosien suhteesta nuoremman miehen kanssa, niin oman kuuluisuutensa kuin seksuaalisuutensa vankina. O: Steven Soderbergh. N: Michael Douglas, Matt Damon.

Lisäksi jo tällä viikolla tulee:
keskiviikko 21.6. klo 22.00 Querelle (16) Areenassa 14 päivää
Rainer Werner Fassbinderin viimeiseksi jäänyt ohjaus perustuu Jean Genet'n romaaniin. Brad Davisin esittämä merisotilas Querelle saapuu Brestin syntiseen satamakaupunkiin ja panee paikat sekaisin.
  pekka.punavuori • 19.06.2017 10:02
Valtio on erittäin LGTBQ-ystävällinen kerätessään YLE-veroja. Vastaavanlaatuista LGTBQ-ystävällisyyttä ei YLE-viikkotarjonnassa ole näkynyt.
  jumalapalveluksista maksetaan (ei rekisteröitynyt) • 19.06.2017 14:38
Tänään sunnuntaina tulee Yle1:ltä klo 21 Käsky. Ei varsinainen homoleffa, mutta asia sivujuonena. Oiskohan myös ainut suomalainen leffa/tv-ohjelma, jossa näytetään miesten välinen seksikohtaus? Uudessa Tom-filmissä eikä koskaan Salatuissa elämissäkään taidettu varsinaista aktia näyttää?
  pekka.punavuori • 25.06.2017 11:51
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy