ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Helsingin DocPoint-festivaalin ohjelmistossa hlbti-teemaa

Sami Mollgren • 20.01.2017 05:22 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Maanantaina Helsingissä käynnistyvän DocPoint-dokumenttielokuvafestivaalin ohjelmiston LGBT-kategoriaan kuuluu viisi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä sivuavaa filmiä. Festivaali järjestetään 16. kertaa 23.-29. tammikuuta 2017.

Grey Violet – Odd One Out
Suomi 2016.
Ohjaus: Reetta Aalto.

Dokumentti seuraa venäläiseen Voina-ryhmään kuuluvan aktivisti Grey Violet turvapaikanhakuprosessia Suomessa.

The Pearl
Yhdysvallat 2016.
Ohjaus: Jessica Dimmock, Christopher LaMarca.

Elokuva seuraa neljää transsukupuolista päähenkilöä Yhdysvaltain luoteisrannikon pikkupaikkakunnilla. Samalla käsitellään transidentiteetin muovautumista ja sukupuoliroolien tukahduttavuutta.

The Pearl of Africa
Ruotsi, Kenia, Thaimaa, Uganda 2016.
Ohjaus: Jonny von Wallström.

Elokuvan aiheena on Ugandan hlbti-vihamielisen lainsäädännön varjossa eläminen.

Uncle Howard
Yhdysvallat, Iso-Britannia 2015.
Ohjaus: Aaron Brookner

Aidsiin vuonna 1989 kuolleen ohjaaja Howard Brooknerin veljenpojan arkistofilmeistä koostama dokumentti setänsä urasta ja 1980-luvun taiteilijaelämästä New Yorkissa.

What He Did / Det Han Gjorde
Tanska 2015.
Ohjaus: Jonas Poher Rasmussen.

Elokuvassa seurataan näytelmän harjoituksia. Tositapahtumiin perustuvan näytelmän kirjoittaja surmasi 1980-luvun lopulla kumppaninsa, tunnetun kirjailijan.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy