ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Gergijev haluaa puhua vain musiikista

vaeltaja2006 • 19.12.2013 08:38 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU
Erikoinen lehdistötilaisuus tiistaina Münchenisssä. Sali täynnä journalisteja. Kapellimestari Gergijev haluaa puhua vain Wagnerin Niebelungista, ei Putinista. Journalistit haluavat kuulla vain homolaeista ja Putinista. Gergijev vastailee kierrellen, kaarrellen ja yrittää koko ajan palata musiikki-teemaan. Tähän tapaan raportoi Weser Kurier –lehti tiistain tapahtumia.

Gergijevistä tulee Münchenin filharmonikkojen pääkapellimestari vuonna 2015. Gergijev puolustautuu: ”En ole duuman jäsen, en kuulu hallitukseen”. Kertomansa mukaan Mariinski-teatterissa Pietarissa hän ei ole suvainnut syrjintää. Gergijev kieltää, että olisi rinnastanut homot ja pedofiilit.

Keskiviikkoiltana oli Müchenin filharmoniassa Gasteigin kulttuurikeskuksen salissa konsertti, jota ylistettiin. Stravinskyn Tulilinnun jälkeen suosionosoitukset olivat valtavat. Kontrasti oli suuri. Ennen konserttia useat sadat HLBTI-aktivistit osoittivat mieltään konserttisalin edessä. Kylteissä vaadittiin Gergijeviltä selkeää kannanottoa Venäjän ihmisoikeusloukkauksia vastaan.

Gergijev antoi viime kesänä tukensa Putinille ja piti homolakeja hyvinä lasten suojelemiseksi. Muutamaa tuntia ennen eilistä konserttia Gergijev lähetti kirjeen Münchenin kulttuurilautakunnan johdolle: Hän ei halua syrjiä ketään ja noudattaa kaupungin syrjimättömyysperiaatteita. Aamupäivällä kaupunginhallitus oli puhunut asiasta. Sopimus Gergijevin kanssa on ja pysyy voimassa näistä tapahtumista huolimatta. (Tiroler Tageszeitung)

Abendzeitung kertoo, että Gergijev haluaisi tavata Münchenin HLBTI-yhteisön edustajat. Ylipormestari Christian Ude, joka tunnetaan homomyönteisenä, valittelee Gergijevin ”onnettomia lausumia”. Kaupungin nolla-toleranssi homofobiassa koskee myös Gergijeviä.Kuuluisa Mariinski-teatterin johtaja kapellimestari Valeri Gergijev on joutunut hankalaan tilanteeseen, kun hän Venäjän vaaleissa tuki avoimesti Putinia ja antoi tukensa homopropagandalaille lasten suojelemiseksi. HLBTI-aktiivit ovat osoittaneet mieltään Gergijeviä vastaan ainakin New Yorkissa ja Lontoossa ja nyt Münchenissä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy