ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Gene Robinson jäi eläkkeelle


Kuva Youtubessa julkaistusta puheenvuorosta
New Hampshiressä valittiin vuonna 2003 piispaksi avoimesti homo Gene Robinson. Se jakoi pahasti anglikaanista kirkkoa. Anglikaanikirkon ylin johtaja, Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams varoitteli homojen ja lesbojen pääsystä piispoiksi, ja pelkäsi sen uhkaavan jopa Amerikan episkopaalien jäsenyyttä anglikaanikirkon yhteydessä. Amerikassa anglikaaniseen kirkkoon kuuluvia kutsutaan episkopaaleiksi.

Gene Robinsonin virkaan asettaminen vuonna 2003 sujui levottomasti. Oli poliisiketjuja, pommiuhkauksia ja CNN:n satelliittiantenniautoja seuraamassa tilannetta, kun kokoonnuttiin New Hampshiren jääkiekkostadionille vihkimään Gene Robinsonia kirkon piispaksi.

Kun Gene Robinson vihittiin papiksi 1970-luvulla, hän oli vielä perinteisessä avioliitossa, ja perheessä oli kaksi tytärtä. 1980-luvulla hän kävi omaa taisteluaan seksuaalisesta suuntatumisestaan, ja hän erosi vaimostaan pitkien keskustelujen jälkeen. Suhde entiseen vaimoon on pysynyt hyvänä. Vuonna 1988 hän muutti yhteen elämänkumppaninsa Mark Andrewin kanssa. Vuonna 2009 he solmivat rekisterödyn parisuhteen, joka vuonna 2010 muuttui avioliitoksi.

Kun Obama valittiin ensimmäisen kerran presidentiksi vuonna 2008, virkaanastujaisten avauksessa oli kutsuttuna myös Gene Robinson, mutta hänen osuuttaan ei nähty maailmalle levinneessä tv-lähetyksessä.

Suurimmat ristiriidat ovat olleet afrikkalaisten anglikaanikirkkojen suunnalla. Nigerian anglikaanien johtaja kuvasi Robinsonia "syöpäpesäkkeeksi". Myös Amerikassa monet episkopaaliseurakunnat erosivat anglikaanikirkosta. Täydellistä anglikaanikirkon jakautumista ei kuitenkaan tapahtunut. Siitä huolehti Englannin kirkko, joka eristi liberaalit amerikkalaiset. Esim. Robinsonia ei kutsuttu anglikaanien 10-vuotiskokoontumiseen Englantiin vuonna 2009.

Eilen hän jäi eläkkeelle. Äskettäin haastattelussa hän ilmaisi, että nyt amerikkalaisella kirkolla on ihmisarvoiset kasvot, ja homot ja lesbot voivat olla mukana kirkossa. Pienen loman jälkeen Gene Robinson lähtee Obaman virkaanastujaisiin tammikuun 20. päivänä 2013.

(lähteinä queer.de, ranneliike.net ja Advocate)

www.advocate.com

Piispa Gene Robinsonin puheenvuoro "Kaikki muuttuu paremmaksi" -kampanjassa 2 vuotta sitten:Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy