ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

FireFox-selaimen taustalle homoavioliittoja vastustava johtaja

Sami Mollgren • 26.03.2014 07:54 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Yli vuoden etsinnän jälkeen FireFox-nettiselaimen taustalla olevan Mozilla Foundation ilmoitti maanantaina palkanneensa pitkäaikaisen teknologiajohtajansa Brendan Eichin uudeksi toimitusjohtajakseen. Eichin valinta tehtävään on kuitenkin herättänyt kritiikkiä etenkin seksuaalivähemmistöihin kuuluvien FireFox-käyttäjien ja ohjelmistokehittäjien keskuudessa, sillä Eich tiedetysti lahjoitti tuhat dollaria rahaa Kalifornian homoavioliittokiellon tukemiseen vuonna 2008.

Asiasta kertoi Suomessa Digitoday.

PinkNews kertoi huhtikuussa 2012, että Eich oli ainoa Mozilla Corporation työntekijä, joka lahjoitti rahaa tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön vastustamiseksi. Kolme muuta työntekijää sen sijaan lahjoittivat rahaa tasa-arvoisen avioliittolainsäädäännön tukemiseksi.

Eichin palkkaaminen Mozillan johtajaksi on herättänyt näkyviä boikotteja.

Sovelluskehittäjä Rarebitin toimitusjohtaja Hampton Catlin sytytti keskustelun tiedottamalla, että vastalauseena nimitykselle se vetää Color Puzzle -sovelluksensa FireFox-kaupasta ja lopettaa esimerkiksi iPhonessa ja Androidissa julkaistun Dictionary! -sovelluksen FireFox-version kehittämisen. Kirjoituksessaan Catlin nostaa esiin oman kokemuksensa Kalifornian avioliittolaista; hän on naimisissa yrityksen toisen perustajan Michael Catlinin kanssa. Kirjoituksessa todetaan, että boikotin myötä kuukausien työ valuu hukkaan, mutta pariskunta ei voi moraalisista syistä tukea Mozillaa.

Joidenkin mielipiteiden mukaan koko Mozillan leimaaminen yhden henkilön vuosia sitten tekemän lahjoitusten vuoksi on tarpeetonta, sillä Mozillalla kiinnitetään huomiota myös hlbti-vähemmistöjen oikeuksiin. Hampton Catlinin kirjoituksessa kuitenkin todetaan, että toimitusjohtajat ideoineen, uskomuksineen ja filosofioineen vievät yritystä.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Itse siirryin takaisin chromeen jo ennen kuin firefoxilta tuli päätös lopettaa windows ui:n firefoxin kehittäminen. Tämä vielä tukee sitä.
  puppeliassi • 26.03.2014 11:37
Tuon osalta Internet Explorer, Safari ja Chrome ovat siis parempia kannatus-ihmisoikeusvaihtoehtoja.

www.hrc.org -järjestön tukijoihinhan liittyi korkeimmalle, eli platina-tasolle äskettäin myös Apple, joka vielä vuosi sitten ei kuulunut lainkaan tukijoihin - platina-tasolla on jo vuosia tuolla ollut Microsoft. www.hrc.org
Hieman alemmalla hopea-tasolla on myös Google www.hrc.org

Microsoftin pääkonttorin osavaltioon Washingtoniin yhdenvertainen avioliitto saatiinkin parisen vuotta sitten, Microsoftin hallituksen puheenjohtaja Bill Gatesin ja pääjohtaja Steven Ballmerin merkittävällä henkilökohtaisella kampanjatuellakin. Kumpikin lahjoitti kampanjaan yhdenvertaisen avioliiton puolesta 100 000 dollaria.
www.hrc.org
Nuo tuet ihmisoikeuskampanjoille olivat varsin tarpeenkini, sillä konservatiivisen kristillinen vastapuoli tuki omia avioestokampanjoitaan suurilla summilla.

- - -

Google, IBM, Microsoft, ... ottivat näkyvästi osaa 2012 Lontoon World Gay Prideen
www.youtube.com
n. 3:05 kohdalta tässä www.youtube.com

Toki, vaikutusvaltaisinta ja koskettavinta on vanhempien, läheisten ja ystävien näkyvä tuki, kuten esim. Sydney Mardi Gras 2014 Gay Pridessä kuukausi sitten www.youtube.com

Sydneyssähän Gay Pride on kasvanut yhdeksi maan suurimmista yleisötapahtumista, mikä näkyi helmikuun lopulla näinkin www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 26.03.2014 klo 13:50
  human • 26.03.2014 13:04
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy