ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Euroopanlaajuinen internet-tutkimus miesten välisestä seksistä vuonna 2017 on käynnistynyt

Sami Mollgren • 01.11.2017 08:57 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • EU

Euroopanlaajuiseen internet-tutkimukseen miesten välisestä seksistä vuonna 2017 voi vastata loppuvuoden ajan.
Euroopan laajuisessa homo- ja bimiehille tarkoitetussa EMIS-kyselytutkimuksessa kartoitetaan ihmissuhteisiin, seksielämään, riskeihin ja niiltä suojautumiseen sekä terveyspalveluiden käyttöön liittyviä asioita.

Vastaava kysely toteutettiin edellisen kerran vuonna 2010. Tuolloin kyselyyn osallistui yli 180 000 henkilöä, ja se on edelleen laajin maailmassa tehty homo- ja bimiehille suunnattu kysely.

Kyselyn taustalla on laaja joukko tutkijoita ja kansalaisjärjestöjä eri puolelta eurooppaa, ja se tehdään yhteistyössä 45 eri maassa toimivien hlbti-järjestöjen kanssa. Kyselyn ja tutkimuksen rahoittaa Euroopan komission Terveysohjelma 2014-2020.

Kyselyyn vastataan nimettömänä, vastaamisen luvataan olevan turvallista. Lisäksi kyselyä kuvataan suhteellisen lyhyeksi, ja vastaamisajaksi arvioidaan arvioidaan noin 15-25 minuuttia.

- Osallistumalla tähän kyselyyn voit saada jotain uutta itsellesi ja antamasi tiedot auttavat parantamaan homo- ja bimiehille suunnattuja palveluita. Suuri vastausprosentti auttaa meitä myös viestimään päättäjille siitä, että hiv ja seksuaaliterveys ovat edelleen hyvin tärkeitä. Sillä voi olla myös vaikutus siihen, että homo- ja bimiesten palveluihin annetaan rahoitusta, kerrotaan tutkimuksen taustatiimistä.

Tutkimuksen tarkoitus on saada selville faktaa homo- bi- ja muiden miesten joilla on seksiä miesten kanssa seksuaaliterveydestä. Kyselyn taustatiimissä uskotaan, että kyselyn avulla on mahdollista auttaa homo- ja bimiehiä eri puolilla Eurooppaa parantamaan seksielämää ja vähentämään haittoja, esimerkiksi vähentämään uusia hiv-infektioita.

Tutkimuksen suorittaa Sigma Research Isossa-Britanniassa ja sen on hyväksynyt London School of Hygiene & Tropical Medicine (University of London) -eettinen komitea. Tulosten luvataan olevan saatavilla eri muodoissa ja kielillä vuoden 2018 loppupuolella.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy