ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

EU-jäsenyys tulee vasta, kun Balkanin maat ovat homoystävällisempiä

vaeltaja2006 • 03.04.2012 18:18 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Europarlamentti vaatii lisää toimenpiteitä homojen oikeuksien suhteen Serbialta, Montenegrolta, Kosovolta ja Turkilta, jos ne haluavat päästä EU:n jäseniksi. Erityisen kovaa kritiikki on Serbiaa ja Turkkia kohtaan.

Menneellä viikolla Strassbourgissa on käsitelty raporttia näiden maiden edistymisestä. Serbia, Montenegro ja Turkki ovat virallisia hakijoita, Kosovo on vasta potentiaalinen kandidaatti. Raportissa moititaan erityisesti Serbian ilmapiiriä. Jotkut poliitikot ja ortodoksisen kirkon hengenmiehet harrastavat vihapuheita ja syrjiviä lausuntoja. Europarlamentaarikkoja huolestutti se, onko Serbiassa oikeasti tahtoa parantaa tilannetta ja suojella pride-paraateihin osallistuvia. Viimeksi pride-paraatia suuuniteltiin viime vuoden lokakuulle. Paraati kiellettiin, koska vastustajat uhkasivat väkivallalla. Vuonna 2010 paraatin yhteydessä oli väkivaltaisuuksia, mutta tutkinta ei ole kunnolla edennyt. Positiivisena pidettiin, että maaliskuussa 2012 yksi väkivallan tekijä tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen.


Myös Turkkia kritisoidaan EU:ssa homovihamielisestä politiikasta. HLBT-ihmisiä jahdataan jatkuvasti "moraalittoman käytöksen" vuoksi. EU vaatii, että myös poliisin on kunnioitettava syrjintäkieltoja. Turkin armeijaa vaaditaan lopettamaan käytäntö, jossa homoja pidetään psyykkisesti sairaina.

Montenegro sai EU-tarkastelussa paremmat arvosanat. Syrjintäsuojalaissa nimenomaisesti mainitaan seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti. Pääkaupungin pitäisi kuitenkin tehdä enemmän homoryhmien suojelemiseksi ja homoihin ja lesboihin kohdistuvien hyökkäysten estämiseksi.

Kosovo on EU-raportin mukaan myös yksi vaikeista maista. Syrjintä on vakava ongelma. Maan pitää toteuttaa syrjintäsuojalaki, joka suojaisi myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

EU-komisssio joutuu nyt ottamaan huomioon EU-parlamentin lausunnot ja seuraamaan tarkasti vuoden 2012 aikana homojen ja lesbojen oikeudellista ja yhteiskunnallista tilannetta näissä maissa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy