ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Espanjan Cortesin alahuone: Vuosi 2014 on sateenkaarikansan oikeuksien vuosi

Lassijuhani • 02.03.2014 14:52 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Espanjan alahuone Congreso de los Diputados Madridissa (Kuva: 2009 Getty Images)
Sen jälkeen kun Espanjan parlamentin (Cortes Generales) alahuoneessa (Congreso de Diputados) oli käyty vuosittainen keskustelu kansakunnan tilasta kansanedustajat, mukaan lukien hallituspuolueen (Partido Popular) ja tärkeimmän oppositiopuolueen (Partido Socialista de España) jäsenet, hyväksyivät julkilausuman, jolla kuluva vuosi julistettiin sateenkaariväestön oikeuksien vuodeksi.

Alahuone ryhtyy myös toimenpiteisiin homoihin, transsukupuolisiin, lesboihin, biseksuaaleihin ja interseksuaaleihin kohdistuvan syrjinnän ja rikosten torjumiseksi ja ympäri maailmassa voimassa olevien homoseksuaaleilta oikeudet riistävien lakien kumoamiseksi.

Tämän lisäksi alahuone tukee Euroopan unionia sen ponnisteluissa saada kumotuiksi eri puolilla maapalloa voimassa olevat lait, jotka leimaavat homoseksuaalisuuden rikolliseksi tai moraalittomuudeksi ja joiden perusteella eräissä maissa voidaan tuomita kuolemaan tai elinikäiseen vankeusrangaistukseen.

Sen lisäksi alahuone kehottaa hallitusta etsimään kaikin mahdollisin keinoin sellaisia laillisia keinoja, jotka takaavat oikeudenmukaisen kohtelun homofobian takia kotimaastaan paenneille homoseksuaaleille ja joiden avulla näille myönnetään turvapaikka Espanjasta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Espanja toimii esimerkillisen positiivisella tavalla päinvastoin paremmin, kuin esim. Venäjä, Iran tai Uganda.

Espanjassa on ymmärretty, ettei vähemmistöjä sortamalla saada mitään hyvää aikaan enemmistöillekään - tai että kaikki ovat tavallaan vähemmistöjä tavalla taikka toisella. Ja mitä onnellisempia kaikki yhteiskunnassa ovat ja mitä tasaveroisemmat oikeudet, mahdollisuudet ja vastuut kaikilla on, sitä paremmin yhteiskunta kokonaisuutena voi voida.
  human • 02.03.2014 22:42
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy