ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Helsingissä vilisee iso määrä "mistereitä"

vaeltaja2006 • 17.08.2016 19:53 VAPAALLA • KOTIMAA
Elokuun viimeisenä viikonloppuna "fettarikerho" MSC Finland viettää 40-vuotispäiviään. Samaan aikaan Helsingissä kokoontuvat eurooppalaisten nahka- ja fetissijärjestöjen edustajat yhteiseen vuosikokoukseen. Siinä yhteydessä iltajuhlassa valitaan Mister Leather Europe 2016.

MSC Finlandin perustava kokous oli helmikuun 21. päivänä 1976. Yhdistyksen nimi oli aluksi SLM Finland (Scandinavian Leather Men Finland). Ideaa oli kehitelty yhdessä Malmön ja Tukhoman vastaavanlaisten kerhojen kanssa, ja aluksi Suomeen oli tarkoitus saada vain Ruotsin kerhon alaosasto, mutta toisin kävi. Suomeen syntyi itsenäinen nahkakerho, ja sen nimi muuttui pian MSC Finlandiksi (Motor Sport Club Finland). Se oli peitenimi, jolla aluksi peiteltiin homoyhteys. Homokerhon olisi ollut vaikea saada illanviettopaikkoja tai omaa kerhotilaa. Myöhemmin nimestä tuli myös rasite: kun etsittiin uutta kerhotilaa eräästä asuntoyhtiöstä, vanhat mammat kauhistelivat, että "pärisyttävät niitä moottoripyöriään kaiken yötä". Ajoittain MSC:llä on ollut vilkasta motoristitoimintaa, ja on tehty monenlaisia retkiä ja osallistuttu joihinkin kokoontumisajoihin, mutta häiriöitä asukkaille ei ole kirjattu.

MSC Finlandin jäsenmäärä oli aluksi n. 20, mutta nykyään se on jo pari sataa ja enemmänkin. Alkuaikoina kerho toimi yhteydenpito- ja kontaktipaikkana samanmielisiin "miehekkäistä miehistä" pitäviin. Nahkaan pukeutuminen oli tyypillistä. Hyvin muodikas nahka ei kelvannut. Se oli vastaiskua 70-luvun "siskoille" eli naismaisesti pukeutuville ja käyttäytyville.

Aika on muuttunut. Nykyään kerho on fetisseistä kiinnostuneiden kokoontumispaikka. Fetissit ovat mm. kiinnostusta kumisiin asuihin, urheiluasuihin, lenkkareihin, erilaisiin univormuihin, työhaalareihin, erikoisempiin seksikäytäntöihin, piercingiin, jne. 40-vuotissyntymäpäivän kunniaksi julkistetaan MSC Finlandin 40-vuotishistoriikki, jossa käsitellään tätä muutosta "´kunnon kavereiden kerhosta" "fettarikerhoksi".

Tom of Finland eli Touko Laaksonen oli kerhon kunniapuheenjohtaja. Hän tuli mukaan toimintaan vuonna 1977. Tom on Suomessa ollessaan usein käynyt kerhoilloissa, ja hän on piirtänyt kansikuvat lähes kaikkiin 1980-luvun Prätkäposteihin (kerhon jäsenlehti).

MSC Finland on ilmeisesti toiseksi pisimpään yhtäjaksoisesti toimiva homojärjestö. Ennen sitä perustettiin Yhden säteen ryhmä, Psyke ja Psyken paikallisia alaosastoja sekä Seta vuonna 1974. Psyke lopetti 1986 ja alaosastot ovat muuttuneet seta-järjestöiksi. MSC:n toiminta on ollut yhtäjaksoista, säännöllistä ja hyvin organisoitua.


Nahkakerhojen kattojärjestön vuosikokous AGM, annual general meeting

MSC:n 40-vuotisjuhlat ja eurooppalaisten nahkakerhojen kattojärjestön ECMC:n vuosikokous pidetään samana viikonloppuna Helsingissä. Tulossa on 100-200 ulkomaista edustajaa ja heidän ystäviään. Kattojärjestö on viime vuosina yrittänyt tukea entisen Itä-Euroopan maiden aloittelevien nahka- ja fetissikerhojen toimintaa mm. rahallisesti. Esim. Puolassa, Slovakiassa tai Unkarissa kerhojen rekisteröinti saattaisi olla vaikeaa.

Aikaisemmin kattojärjestön vuosikokous ja Mister Leather Europe -kilpailu on ollut Helsingissä vuonna 2004. Vuonna 2005 motoristit järjestivät kokoontumisajon, ns. Bike Runin, eurooppalaisten kerhojen jäsenille. Kokoontumisajo suuntautui Järvi-Suomeen.


Mister Leather Europe 2016

Juhlaviikonlopun näyttävin tapahtuma on Mr. Leather Europen valinta. Ehdokkaita on 11, mukana paikallisten mister-kisojen voittajat Itävallasta, Belgiasta, Ranskasta, Saksasta Baden-Württembergin alueelta, Irlannista, Italiasta, Puolasta, Espanjasta, Englannista, Suomesta ja Hollannista. Voittaja saanee entiseen tapaan palkinnoksi matkan Chicagon International Mister Leather -kisoihin ensi toukokuussa.

Helsingissä mister-ehdokkaat esittäytyvät luultavasti jo perjantain tervetulo-bileissä, samoin lauantaina gaalaillallisella. Lopullinen kilpailu on lauantaina 27.8.2016 Finlandization-pääjuhlassa Kulttuuritehdas Korjaamon tiloissa Töölössä.

Finlandization on MSC Finlandin vuotuinen kesätapahtuma, ja se järjestetään nyt 30. kerran, joten juhlimisen aihetta on monenlaista.Viikonlopun ohjelma löytyy MSC Finlandin kotisivulta. Lippupakettien myynti jatkuu tiketissä sunnuntaihin 21.8. saakka. MSC:n sivulla raportoidaan tapahtumien kulusta ja mister-valinnasta..

www.mscfin.fi

Saksalaisessa BOX-lehdessä 8/2016 oli tämä kuva kaikista Mr. Leather Europe -kilpailun voittajista.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy