ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Ellen DeGeneres sai Obamalta korkeimman valtiollisen tunnustuksen elämäntyöstään

Sami Mollgren • 23.11.2016 20:37 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Presidentti Obama ripustaa vapaudenmitalia Ellen DeGeneresin kaulaan tiistaina Valkoisessa talossa (kuva: Saul Loeb / AFP / Lehtikuva)
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama myönsi Ellen DeGeneresille ja 20 muulle henkilölle presidentin vapaudenmitalin Valkoisessa talossa tiistaina järjestettynä tilaisuudessa.

Obaman viimeisen kerran myöntämien vapaudenmitalien saajia ovat DeGeneresin lisäksi esimerkiksi Bill Gates ja hänen vaimonsa Melinda, koripalloilijat Michael Jordan ja Kareem Abdul-Jabbar, näyttelijät Tom Hanks, Robert Redford ja Robert De Niro sekä urheiluselostaja Vin Scully. Musiikin parista palkittiin Bruce Springsteen ja Diana Ross. Palkittuihin kuuluivat myös maan alkuperäiskansojen yhteisöjohtaja Elouise Cobell sekä Nasan tutkija Margaret H. Hamilton.

Mitali on korkein Yhdysvalloissa kansalaisille myönnettävistä siviilikunniamerkeistä. Vapaudenmitalien myöntämisen vuotuisen perinteen käynnisti presidentti John F. Kennedy.

Stand up -koomikkona, näyttelijänä ja TV-juontajana tunnetun DeGeneresin palkitsemisen taustalla on kolmen vuosikymmenen mittainen ura viihteen ja median parissa.
Presidentti Obama muistutti puheessaa siitä, kuinka paljon rohkeutta tarvittiin, kun DeGeneres kaksi vuosikymmentä sitten paljasti olevansa lesbo. Hän totesi myös siitä, että hänen rohkeutensa oli tärkeää muilla hlbti-vähemmistöihin kuuluville.


DeGeneres kertoi olevansa homoseksuaali vieraillessaan The Oprah Winfrey Showssa vuonna 1997. Elokuussa 2008 DeGeneres sanoi "kyllä" puolisolleen Portia de Rossille, jolloin parin joulukuussa 2004 alkanut suhteensa sai sinetin. Sekä vuonna 2007 että vuonna 2014 DeGeneres juonsi Oscar-gaalan.

Ennen juhlatilaisuutta DeGeneres kertoi Twitterissä, ettei päässyt Valkoiseen taloon unohdettuaan henkilöllisyystodistuksensa. Myöhemmin sisäänpääsy kuitenkin onnistui.


Ellen DeGeneres liikuttui presidentin sanoista. (kuva: Saul Loeb / AFP / Lehtikuva)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy