ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Egypti: Homohäät-videolla esiintyneet miehet vankilaan

Sami Mollgren • 02.11.2014 00:39 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Egyptissä on tuomittu kahdeksan miestä kolmen vuoden vankeustuomioihin heidän julkaistuaan internetissä "homohäät"-videon huhtikuussa. Video alkoi levitä netissä alkusyksystä, ja sen jälkeen julkisuudessa on vaadittu miesten henkilöllisyyksien paljastamista ja heidän surmaamistaan.

Videon aiheena ovat "homohäät", ja siinä nähdään kahden tummiin pukuihin sonnustautuneen miehen suutelevan, vaihtavan sormuksia ja leikkaavan kakkua Niilillä risteilevällä laivalla. Kaikkiaan videolla nähdyistä yhdeksästä miehestä on pidätettiin syyskuun alussa kahdeksan.

Syyttäjän mukaan video esittää homoseksuaalisen pariskunnan vihkiseremoniaa. Syyttäjä on aiemmin todennut videon suututtavan Jumalan. Videolla esiintyneitä miehiä syytettiin yllyttämisestä irstauteen ja yleisen moraalin loukkaamisesta.

Pidätetyt kiistävät syytteet, ja heidän puolustusasianajajansa mukaan miehet ovat syyttömiä. Yhden miehen kertoman mukaan video on kuvattu syntymäpäiväjuhlissa.

Asianajajan mukaan tuomari taipui julkisen mielipiteen edessä. Asianaja vetoaa myös siihen, että syytetyille tehdyt lääketieteelliset tutkimukset osoittavat, etteivät miehet ole harrastaneet homoseksuaalista seksiä. Egyptissä viranomaiset ovat pyrkineet tunnistamaan homoseksuaalisia miehiä nöyryyttävillä erityisillä "oikeuslääketieteellisillä peräaukon tutkimuksilla". Tutkimuksilla ei ole kuitenkaan yleisesti hyväksyttyä tieteellistä pohjaa.

Kolmen vuoden vankeustuomion kärsittyään miehet joutuvat lisäksi kolmen vuoden mittaiseen poliisivalvontaan.

Homoseksuaalisuutta tai homoseksuaalisia suhteita ei ole sinänsä kielletty Egyptin lainsäädännössä, mutta maan lainsäädäntö mahdollistaa rangaistukset monien muiden moraalisäännösten perusteella. Käytännössä viranomaiset pyrkivät hajottamaan homoyhteisön. Viranomaiset järjestävät esimerkiksi ratsioita tilaisuuksiin, joissa homojen arvellaan kokoontuvan.

Vastaavanlainen tapaus johti huhtikuussa neljän miehen vankilatuomioon Egyptissä. Vuonna 2001 puolestaan pidätettiin 52 miestä ratsiassa homoyökerhoon, ja 23 sai vankilatuomion.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy