ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Dome Karukoski Attituden haastattelussa: Tom of Finland -elokuva vaikka piraattilevityksenä Venäjälle

Sami Mollgren • 27.07.2017 10:50 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU

Ohjaaja Dome Karukoski Tom of Finland -elokuvan lehdistönäytöksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä tammikuussa 2017. Tom of Finland -elokuva julkaistaan Isossa-Britanniassa elokuussa 2017. (kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva)
Brittiläinen Attitude-julkaisu on haastatellut taiteilijan Touko Laaksosen elämästä kertovan Tom of Finland -elokuvan ohjaajaa Dome Karukoskea.

Julkaisu olettaa, että Venäjällä elokuva saa tiukan luokituksen maassa voimassa olevan ns. homopropagandan kieltävän lainsäädännön perusteella. Karukoski nostaa haastattelussa esiin elokuvan poliittisen merkityksen ja ilmaisee, että elokuva on saatava nähtäville myös Venäjällä, tarvittaessa vaikka piraattiversiota levittämällä.

Karukoski kertoo, että filmiprojektin käynnistyessä vuonna 2011 hänellä ei ollut ajatusta siitä, miten tärkeäksi elokuva muodostuisi. Pian työn alettua alkoi Venäjältä kuulua huolestuttavia tietoja siitä, miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin suhtaudutaan ja miten heitä kohdellaan.

- On surullista, että filmintekoa aloittessamme meillä ei ollut kerrottavana poliittista tarinaa. Vuonna 2011 kerroimme vain tarinaa Tom of Finlandista, mutta vuonna 2017 se on poliittinen elokuva, kertoo Karukoski Attitudelle.

Joidenkin kriittisten huomioiden mukaan Laaksonen ei kuitenkaan ollut hlbti-poliittisesti aktiivinen, vaan paremminkin hän elämässään mukautui olemassaoleviin mahdollisuuksiin, ja Laaksosen töihin liitettiin poliittinen merkitys paljon myöhemmin.

Tom of Finland -elokuva julkaistaan Isossa-Britanniassa 11. elokuuta. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa helmikuun lopulla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Niinistöhän olisi voinut Punkaharjulla antaa Putinille kävijäislaihjaksi BlueRay-version tuosta leffasta ja tokaista Putinille. Muistathan sen kun Venäjän ilmavoimat eivät päässeet läpi, kun Helsinkiä olivat homomiehetkin ilmapuolustamassa. Eikös teillä Venäjälläkin kannattaisi arvostaa kaikkia miehisiä miehiä yhtä lailla!
  human • 27.07.2017 22:57
Dome Karukoskihan sai ToF-leffastakin lisänostetta sen verran että pääsee seuraavaksi kansainvälisesti vieläkin tunnetumman henkilön (nuoruus)elämänkerta-elokuvaa tekemään, John Ronald Reuel Tolkienista.
  human • 27.07.2017 23:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy