ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Colville-intiaaniheimo tunnustaa homoseksuaaliset avioliitot

Lassijuhani • 15.09.2013 17:06 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain Washingtonin osavaltiosta kotoisin olevasta Colvillesta on tullut kuudes amerikanintiaanien heimo, joka tunnustaa homoseksuaaliset avioliitot sen hyväksyttyä syyskuun 5 päivänä eräiden heimoneuvoston jäsenten tekemän ehdotuksen.

Neuvoston jäsen Michael Finley selvitti, että homoseksuaaleja on aina ollut ja he on aina tunnustettu Pohjois-Amerikasta kotoisin olevissa kulttuureissa. Homoseksuaaleja on pidetty ”kahden hengen” ihmisinä, koska heillä uskotaan olevan sekä miehen että naisen henki sisällään, mikä antaa heille taidon ylittää perinteiset sukupuolirajat. Heitä ei ole ”pelkästään hyväksytty” vaan heillä on usein ollut erityisasema heimossa, samankaltainen kuin ŝamaaneilla.

Vaikka kaikki neuvoston jäsenet eivät olleet paikalla asiaa käsiteltäessä, yhtään ääntä ei annettu heimon sääntöjen muuttamista vastaan. Päätöksellä avioliittoinstituutio avataan samaa sukupuolta oleville henkilöille. Uudistus ei vaikuta pelkästään heimon jäseniin vaan kaikki reservaatissa työskentelevät voivat rekisteröidä samaa sukupuolta olevat kumppaninsa sitä seuraavine laillisine vaikutuksineen.

Heimoneuvoston jäseniin kuuluu avoimesti lesbo Lois Trevino, joka lehdistötiedotteessa ilmaisi tyytyväisyytensä seuraavin sanoin: ”Tämä päätös saa minut tuntemaan itseni entistä voimakkaammaksi, koska se virallistaa suhteeni ja kaikkien samaa sukupuolta olevien henkilöiden muodostamien parien suhteet, ja tämä saa oloni tuntumaan turvallisemmaksi, koska se tarjoaa suojelua ja tunnustusta perheelleni.”

Tämä tasa-arvoisen avioliiton laillinen tunnustaminen vaikuttaa 9360 eri alkuperää olevien heimojen jälkeläisiin, jotka nykyään asuvat yhdessä Colvillen reservaatin heimoliitossa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Yhdysvalloissahan on intiaani-kontimaissa heillä omaa lainsäädäntövaltaa juuri tuon kaltaisissa asioissa ja intiaani-reservaateissa on muitakin, muusta maahanmuuttaja-yhdysvaltalaisuudesta eroavia lakeja.

Hyvä että Yhdysvalloissa noustaan jälleen maan perinteiseen avioliittokäsitykseen, eli intiaanien avioliittokäsitykseen.
  human • 15.09.2013 17:22
hienoa, mitenköhän suomen saamelaiset suhtautuvat ja ovat suhtautuneet ennen mamu ugrilaisten tuloa samaa sukupuolta oleviin pareihin?
  puppeliassi • 15.09.2013 17:53
Eri sukupuoli variaatioita on aina ollut myös Intiaanien joukossa!

Kommenttia muokattu: 15.09.2013 klo 20:35
  Xx_Val_xX • 15.09.2013 20:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy