ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

ARVIO: Capote

Hank • 14.02.2006 18:11 ELOKUVAT JA SARJAFILMIT
Amerikkalainen kirjailija Truman Capote (Philip Seymour Hoffman) lukee lehdestä Kansasilaisen perheen murhasta ja päättää kirjoittaa kirjan tapahtuneesta. Hän matkustaa Kansasiin apulaisensa Harper Leen (Catherine Keener) kanssa. Tehdessään taustatutkimusta romaaniinsa, Capote ystävystyy toisen epäillyn, Perry Smithin (Clifton Collins Jr.) kanssa.

Ohjaus: Bennett Miller
Pääosissa: Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Clifton Collins Jr, Chris Cooper

Ensi-ilta: 24.02.2006
Levittäjä: Nordisk Film Theatrical Distribution
Truman Capote (1924-1984) oli amerikkalainen kirjailija, joka tunnetaan etenkin teoksestaan Aamiainen Tiffanyllä. Se kertoo nuoren tytön ja kirjailijan suhteesta, ja Blake Edwards ohjasi sen pohjalta elokuvan 1961, pääosassa Audrey Hepburn.

Philip Seymour Hoffman on Oscar-ehdokkaana parhaasta miespääosasta ja Catherine Keener parhaasta naisisivuosasta. Capote sai Oscar-ehdokkuudet myös seuraavissa kategorioissa: PARAS ELOKUVA, PARAS OHJAUS JA PARAS SOVITETTU KÄSIKIRJOITUS.

Capote-elokuvasta Philip Seymour Hoffman palkittiin myös Golden Globella parhaasta miespääosasta.


Katso myös nämä
 
 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy