ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Café-bar Cavalier ja dtm auki helmikuun alusta

Sami Mollgren • 01.02.2012 09:59 • 3 kommenttia. UUTISET: VAPAALLA • KOTIMAA
Helmikuu toi Helsingin sateenkaarenväriseen ravintola- ja kahvilaelämään uutta. Legendaariseksikin mainitun ravintola dtm:n historian kolmas osoite on Mannerheimintie 6 B ja uutukainen Café-bar Cavalier toimii osoitteessa Malminrinne 2-4.

Café-bar Cavalier lupaa tuoreen pullan tuoksua arkisin kello 11 alkaen ja lauantaisin puolestapäivästä alkaen. Maanantaina ja tiistaina ovet suljetaan klo 18, mutta keskiviikosta lauantaihin ovet pidetään auki yö-kahteen asti, jolloin kahvila toimii myös baarina. Cavalier avautui ensimmäistä kertaa 1.2.2012 klo 12.12.

Klassista linjaa edustavien kahvilatuotteiden kerrotaan olevan mielellään luomua ja ne valmistetaan pääosin kotileipomossa. Asiakkaiden iloksi on myös käytettävissä langaton nettiyhteys ja katseltavana taidetta. Osoite on Malminrinne 2-4. Lue lisää Cavalierin avajaisista artikkelista Helmikuun ensimmäinen päivä: ennen ja nyt

Ravintola dtm puolestaan avasi ovensa yleisölle aivan keskellä Helsinkiä osoittessa Mannerheimintie 6 [B-rappu, toim. huom.] kakkoskerroksessa helmikuun ensimmäisenä päivänä 2012, klo 22. Jo kahdeksalta oli kutsuvieraiden Grand Opening Party, jolloin ensimmäiset kiipesivät komeassa porraskäytävässä raput ylös. Kymmenen aikaan jono ulottui Mannerheimintietä Lönnrotinkadulle ja sitä ylös, lähes Hercules Gay Nightclubin sisäänkäynnille asti. Avajaisiltana esiintyi Chisu.

Jatkossa dtm on avoinna joka päivä klo 21 - 04. Tavallisten yökerhoilun lisäksi dtm:ssä järjestetään myös erilaisia teematilaisuuksia. Naisten L-Word-bileet järjestetään 24.2. ja miehille suunnatut bileet on ensimmäisen kerran 11.2.

Millainen paikka uusi dtm on?

Rappujen yläpäässä on narikka, vaan kuinkahan mahtaa tila riittää, kun viikonlopun taikaöinä sisään ja ulos sauhuaa juhlatuulella olevaa kansaa? Ehkä sopu sijaa antaa.

Narikasta sisään tultaessa aulatilassa tervehtivät bilettäjiä komeat diskopallot ja niistä heijastuva värivalojen leikki.

Vasemmalla puolella olevassa tilassa on iso tanssilattia esiintymislavoineen, diskopalloineen ja -valolaitteineen. Molemmissa päissä on baarit ja ikkunoista on näkymät suoraan Mannerheimintielle, Stockalle ja Svenska Teaternille. DJ-koppi löytyy ikkunaseinää vastapäätä. Tanssisali on yleisväritykseltään tumma. Muutama ihminen ihmetteli yleisesti sitä, miksi sisustus ei juuri vihjannut siitä, että ollaan homobaarissa. Muutama jututettu esitti myös arveluja siitä, ettei yleisökään oikein anna mielikuvaa homobaarissa olemisesta.

Diskopallo-aulan takaosasta avautuu eräänlainen lounge ja sieltä löytyvät myös "hotelli helpotukset", joiden huomattavan vähäinen määrä ehti myös aiheuttaa yleisön suunnalta pientä ihmetystä. Pidättelykyvylle tulee tarvetta.

Vielä taaempaa löytyy "Puuma baari", jossa on myös oma pienempi tanssilattia. Tämä osasto taitaa jatkaa Roban aikojen kakkoskerroksen perinteitä.

Helsingissä ei ole erityistä homokatua, mutta dtm:n muuton myötä kolmen sateenkaarikansalle suunnatun illanviettopaikan rypäs löytyy nyt yhdestä pääkaupungin keskeisimmistä paikoista. Dtm:n kanssa samassa korttelissa, Lönnrotinkadun puolella toimii suosittu homoyökerho Hercules ja naapurikorttelissa Mannerheimintiellä erityisesti karaokestaan tunnettu Mann´s Street.

Dtm:n uuden paikan avajaisistunnelmia 1.2.2012 illalta:

» kuvagalleria: Ravintola dtm avajaiset 1. helmikuuta 2012
Dtm:n avajaisvieraiden tunnelmia haastattelukimarassa.
Dtm sijaitsee toisessa kerroksessa, jonne noustaan klassisen komean porraskäytävän kautta. Avajaisiltana oli tunkua.
Juhlatunnelmaa lisäävät peilipallot
Dtm:n tanssilattia odottaa vielä tanssikansaa, vaikka musiikki jo soi ja valot välkkyvät.
Isoista ikkunoista on näkymä Mannerheimintielle
Yksi dtm:n kolmesta baaritiskistä on ns. puumabaarissa.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Toivottavasti Cavalierin löytävät dtm:n kahvilaa kaipaamaan jääneet ja muutkin, joille Iso-Roba oli liian syrjässä. Kävelykatumiljöö ikävä kyllä on mennyttä...
   (ei rekisteröitynyt) • 01.02.2012 10:23
Aukioloajat ovat muuttuneet!!!!! Uudet aukioloajat talviaikana ovat:

Maanantaisin 11.00-18.00
Tiistaisin 11.00-18.00
Keskiviikkoisin 11.00-02.00
Torstaisin 11.00-02.00
Perjantaisin 11.00-02.00
Lauantaisin 12.00-02.00

Tervetuloa!
Hans ja Pekka
  Cavalierin postipoika (ei rekisteröitynyt) • 02.02.2012 13:44
Uuden DTM:n sisustuksessa ei näyttänyt olevankaan juurikaan mitään homo- tai lesbo-teemaista, mitä ehkä jonkin verran paikkaan soisi.
Hieman oudoksutti sisustuksessa myös se, että suuren tanssisalin seinät ja katto kaikki oli vedetty varsin mustiksi, sekä piilottamaan hienoa arkkitehtuuria, että imemään discovaloistakin paljon tehoa pois.

Asiakaskunnasta sitten jatkossa näkee, miten lesboksi, homoksi paikka jatkossa tulee muodostumaan - edellisen DTM:n asiakaskuntahan suuntautui loppuvuosina jo aika heteroksi, kun sinne suuntautuneet teinitytöt vetivät perässään muutakin heterompaa porukkaa.

DTM:n isäntähän oli sonnustautunut avajaisiin ihan kiltiin tyyliin, tähän tapaan

www.georgenick.co.uk

Mannerheimintie 6:n historiastahan voi lukea vaikkapa täältä

www.hs.fi

Eli kun talo on ihan alkuvuosikymmenet ollut kimnaasi eli poikakoilu, sitä voisi ihan hyvin tuoda DTM:ssäkin jollain tavoin esiin. Sitten talo toimi myös suomalaisen kulttuurin uraauurtavana taidegalleriana pari vuosikymmentä, jota puolta voisi myös tuoda esiin. Talossa oli aikoinaan monia taidenäyttelyitä, mm. ryijynäyttely - DTM:äänhän voisi harkita jatkossa HLBT-teemaisen modernin ryijyn teettämistä, tai tekemistä talkooporukalla. Ryijyhän voi tehdä kohokuvioisina ja vaikka mistä lanka/naru/nyöri-materiaalista, ihan vaikka rautaisemmastakin. Rainbow-aiheinen ryijy tai jokin Tom of Finland -teemainen ryijy olisi ihan poikaa tuolla uudessa DTM:ssä (vaikkapa rautalankaverkkopohjalle muovinyöreistä).

Helpoimmillaan jotain tähän tyyliin:

www.suziqdesign.com.au
www.creative-textiles.co.uk
www.knitting-and.com

Suomen kaikkien kukkien kukkivasta luonnostakin löytyisi aiheita, vaikka näin:

punainen:
www.luontoportti.com
www.luontoportti.com
"Palestiinasta kotoisin oleva, monin paikoin villiintynyt palava rakkaus"
www.luontoportti.com

oranssi: "tulokaslaji"
www.luontoportti.com

keltainen: "ikivanha, ympäri maailmaan levinnyt kukkalaji"
www.luontoportti.com

vihreä: tämä sopii ihan rafla-teemaankin - ja kenties Suomen vanhimpia eläviä organismeja ; )
www.luontoportti.com

sininen: kissankello, harakankello, hirvenkello, Kurjenkello, peurankello, sammakonkello, ukonkello, varsankello, vuohenkello, ... kelloja riittää
www.luontoportti.com
www.luontoportti.com

lila: "Huopaohdakkeeseen on kautta aikojen suhtauduttu Suomessa suopeammin kuin piikkisempiin sukulaisiinsa..."
www.luontoportti.com

Kommenttia muokattu: 02.02.2012 klo 15:26
  human • 02.02.2012 14:28
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy