ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Boy Georgen mennyt vuosi

vaeltaja2006 • 14.06.2010 11:09 • 9 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Boy George on 80-luvun ikoni. Hän oli mukana englantilaisessa Big Brotherissa, kunnes vankeustuomio toi lopun esiintymiselle. Mennyt vuosi ei ollut kovin hohdokas. Hän oli sitonut rattopojan ja sai 15 kuukautta vankeutta. Vankilassa hän joutui istumaan 4 kuukautta. Nyt Boy George on 49-vuotias. 1980-luvulla hän nousi kuuluisuuteen mm. kappaleellaan Do You Really Want To Hurt Me? Myös räikeä ulkonäkö herätti huomiota. Hänet tekevät kuolemattomiksi vahvat, reggae-tyyppiset rytmit ja soul-elementit. Pop-taivaalla hän on pesunkestävä klassikko. Äänestä hänet tuntee, samoin makeupista ja ylellisestä esiintymisestä.

Top ten -hittejä on ollut. Esim. «Karma Chameleon». Tuli myös huumesyytös albumista "Sold", mutta siitä alkoi sooloura. Melankoliasta ja kaipauksesta huolimatta «Everything I Own» pääsi listojen kärkeen. Boy George oli monipuolinen. Hänellä on ollut mainetta DJ:nä ja filmialalla. Hän perusti myös muotimerkin B-Rude (suunnittelijaystävien kanssa). Sillä oli menestystä New Yorkissa ja viime vuonna myös Lontoossa muotiviikoilla. Sekä miehet että naiset löytävät siitä merkistä provokatiivisen asukokonaisuuden.

34-vuotiaana tuli omaelämäkerta «Take It Like A Man». Lapsuus oli täynnä kriisejä, ja nuoruus kului Lontoon esikaupunkialueeella. Oli myös ero ystävästä ja huumeita. Homoseksuaalisuuttaan hän ei koskaan salannut, mutta ei sitä ole mainostettukaan.


Vähän elämäkertaa


Boy george syntyi 14. kesäkuuta 1961 Lontoossa ja hän sai nimen George Alan O´Dowd. Hänellä oli neljä veljeä ja yksi sisar. Isä oli äkkipikainen, ja Boy George sanoi saaneensa sen ominaisuuden isältään. Vihanpuuskassa koko huone saattoi muuttaa muotoaan, mutta rauha tuli yhtä nopeasti. Boy George olisi halunnut olla tyttö. Hän pihisti äitinsä parfyymejä ja vaatekappaleita, myös alusvaatteita. Kun ensimmäiset partakarvat ilmaantuivat leukaan, hän sulkeutui huoneeseensa päiväkausiksi ja ulisi itkua.

14-vuotiaana hän halusi irtautua 1970-luvun tyypillisestä muodista: suorista housuista ja muusta sen ajan pakollisesta. Oltiin vielä kesälomalla. Kun hän palasi kouluun ja oli aivan eri tavalla, avantgardistisesti pukeutunut, hän hämmensi koulun niin, että sai joksikin aikaa pakkolomaa koulusta. Myöhemmin Lontoon homoskene oli ainoa, jossa hän tunsi voivansa toteuttaa omaa luovuuttaan. Monet sielläkin nauroivat ja tirskuivat ja pitivät häntä kahelina. Boy George toimi valokuvamallina. Hänen tyylitajunsa tunnustettiin, kun Royal Shakespeare Company kutsui hänet suunnittelemaan asuja punk-teatteriesitykseen.

Laulajan ensiaskeleet hän teki vuonna 1980, aluksi taustalaulajana. Feminiininen poika ylisuuressa vilttihatussa. Se oli show-esitys BowWowWow. Taiteilijanimenä oli Luutnantti Lush. Hän ei kuitenkaan tyytynyt sivurooliin, vaan jätti sen projektin. Levyfirma tarjosi soolo-sopimusta, mutta sekään ei oikein hänen tulevaisuuden haaveisiinsa sopinut. Hän perusti oman bändin Sex Gang Childeren. Siitä myöhemmin muodostui 1981 uusi kokoonpano Culture Club.

Lokakuussa 1981 esiinnyttiin ensi kertaa yleisölle. Vähä vähältä päästiin ylöspäin. 1982 oltiin kuukausitolkulla kärjessä maailmalla kappaleella Do You really want to hurt me. Boy Georgen ulkonäkö tuli puheenaiheeksi showmaailmassa. Sitten alettiin puhua myös hänen seksuaalisuudestaan. Miten managerit ja maailma siihen suhtautuisivat.

Oli monia pettyneitä tyttöjä, jotka Boy George oli työntänyt sivuun. Tytöt syyttivät häntä valehtelijaksi. Sittten alettiin puhua biseksualaisuudesta. Jo vuonna 1978 Boy George oli tutustunut vaaleaan poikaan Peter Robinsoniin. Tämä käytti meikkejä kuin Marilyn Monroe ja oli omaksunut Marilynin etunimen. He kulkivat jatkuvasti yhdessä, ja Marilyn myönsi olevansa homo.

Kaikki muuttuu. 1980-luvun alkupuolella Boy George rakastui rumpaliinsa Jon Mossiin. He olivat jatkuvasti yhdessä. Vuonna 1985 Boy George tunnusti: Nukumme myös yhdessä. Culture Club -bändissä syntyi monenlaista mustasukkaisuutta. Lyömäsoittaja makaa ryhmän johtajan kanssa. Musiikki menestyi, mutta kulissien takana oli ristiriitaa. Culture Club hajosi. Uskottiin, että myös Boy George on mennyttä miestä maailmanmaineestaan.

Boy George oli tullut kaapista, mutta nyt seurasi hankalia aikoja: alkoholia ja huumeita. Paino laski. Elokuussa 1986 kuoli hänen makuuhuoneessaan muusikkoystävä ja rakastaja Michael Rudetski (26v). Syy: liikaa heroiinia. Michaelin vanhemmat nostivat miljoonasyytteen Boy Georgea vastaan. Väitettiin, että hän oli osasyyllisenä kuolemaan. Jo aikaisemmin Boy George oli ollut syytteessä huumeiden hallussapidosta. Joulukuun 20. päivänä 1986 hän joutui taas vankilaan. Häent oli otetttu kiinni kahden kaverinsa kanssa,. kun hän lähti bileistä Camdenin kaupunginosasta. Takuita vastaan hän pääsi kuitenkin vapaaksi. Kaksi päivää myöhemmin Marc Golding kuoli metadonimyrkytykseen. Hän oli Boy Georgen läheisimpiä ystäviä.

Myös Boy George käytti metadonia ja vierotus ei onnistunut. Lehdistö seurasi hänen kohtaloaan. Odotettiin Jimmy Hendricksin tapauksen toistumista. Ensin homo, sitten huumeriippuvainen. Hän oli vasta 25-vuotias. Hän taisteli ja voitti. Hän pääsi jälleen ylös ja kärkeen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Odotettiin Jimmy Hendricksin tapauksen toistumista. Ensin homo, sitten huumeriippuvainen. Hän oli vasta 25-vuotias. Hän taisteli ja voitti. Hän pääsi jälleen ylös ja kärkeen."

Oliko Hendrick myös homo kuten annetaan ymmärtää?
  oscari • 14.06.2010 12:26
Hän ei ollut ilmeisesti homo. Huonosti kirjoitettu. Jimmy Hendricks tunnetaan siitä, että hän valehteli olevansa homo ja sitten vapautettiin armeijasta.
  vaeltaja2006 • 14.06.2010 12:32
Järkyttävän huonosti kirjoitettu juttu, niin kirjoitusasulta ja tautatiedoiltaan. Pakko kommentoida näin, pahoittelen. Isoimpia henkilöjuttuja kannattaisi kirjoittaa huolella, käyttäen muita kuin nettilähteitä.

Muutama korjaus;

Boy George ei koskaan ole sanonut halunneensa olevan tyttö, ei edes lapsuudessa. Lontoon homoscenessä ei ollut tilaa erilaisille homoille, oma scene ja luovuus löytyi Punk ja New Romance -sceneistä.

"Royal Shakespeare Company kutsui hänet suunnittelemaan asuja punk-teatteriesitykseen." - Tuskin...

Boy Georgea kaavailtiin Big Brotheriin, Taboo -musikaali New Yorkissa ja kokaiini tuomio sekoitti aikataulut. Dead Or Aliven Pete Burns oli UK Celebrity BB - ilmeisesti lähde sekoittaa nämä?

"Tuli myös huumesyytös albumista "Sold"" -"Sold" oli Boyn ensinmäinen soololevy, julkaistiin heroiinioikeudenkäynnin jälkeen. 1986 Boy varmaan pidätettiin muutamia kertoja, vankilaan hän ei joutunut. Huumetuomio (sakot) vaikuttivat vankilakeikkaan prostitoidun sitomisesta. Tuomio oli kohtuuton uusien teroristi lakien myötä ja siihen vaikutti myös se, että Boy ei puolustanut oikeudessa itseään. Huhuttiin että hän suojeli "otain kolmatta osapuolta". Vankilatuomiosta kirjoitettiin laajasta, vapauttamista ei juuri lainkaan.

Michael Rudetski ei ollut Boy rakastaja, heidän piti kirjoittaa lauluja yhdessä Boyn toiselle soololevylle.

Boyn, kuten aika monen mainstream listapopparin, piti salata suuntautumisensa levy-yhtiöiden ja managereiden vaatimuksesta. Boy tuli kaapista ulos 1980-lopulla huumekohujen jälkeen, jos tuo nyt jollekin oli epäselvää.

Tuorehko leffa Boyn varhaisista vuosita;
www.bbc.co.uk
Jos ei elämänkertoja jaksa lukea ja referoida...
  SaintJudy • 14.06.2010 15:58
Tämä ei ollut mikään iso henkilöjuttu, johon olisi panostettu. 49-vuotispäivä on vain "välivuosijuhla". Pääasiallisena lähteenä on ollut kepeä kirja Hermann J. Huber: Leben, Lieben, Legenden (1989). Kirjassa ei kerrota asioita tieteellisen tarkasti, vaan yritetään tehdä näistä henkilöistä inhimillisiä. Kerrotaan myös juoruja ja panetteluja. Se on vähän niin kuin tarinat Vanhasen uuniperunoista. Minusta tyyli sopii tähän ranneliikkeen viihde-osioon.

Samasta kirjasta on koottu tarina Leonard Bernsteinista. Sekään ei ollut tieteellisen tarkka, vaan enemmänkin pakina. Pitkä elämäntarina tiivistettynä muutamaan kappaleeseen.

ranneliike.net
  vaeltaja2006 • 14.06.2010 17:38
11 "kappaletta" ja väliotsikko ovat nyt kuitenkin melko iso juttu, teksimäärään on ainakin panostettu. "Välivuosijuhlaan" vähempikin olisi riittänyt, vielä kun aihe ei näytä olevan tuttu. Miksi lainata jotain juorukirjaa parinkymmenen vuoden takaa kun aiheesta on tuorempiakin, paikkaansapitävämpiä lähteitä? Vielä ihan suomenkielelläkin wikipediassa?

Vaikka kuinka yrittäisi "inhimillistää" kohteensa, ei sentään pitäisi toistaa juoruja ja panetteluja - tai ainakin voisi mainita lähteen. Vaikka "vain"viihdeuutisesta onkin kysymys.

**Jimmy Hendricks = Jimi Hendrix ??
  SaintJudy • 15.06.2010 08:21
Ideana näissä ranneliikkeen henkilökuvissa minulla on ollut, että niissä tarkastellaan ihmisiä HLBTI-näkökulmasta. Usein se merkitsee juoruja, ylistystä ja panetteluja. Jos henkilöstä ei löydy kerrottavaa homonäkökulmasta, henkilökuvaa ei tehdä. Sellaisten ihmisten henkilöhistorian voi katsoa wikipediasta.

Lähteitä oli useita, enkä silloin ryhdy niitä luettelemaan. Lähteitä ei ole lainattu, vaan niistä on kerätty yksityiskohtia. Aikakauslehdet ovat täynnä tämäntyyppisiä juttuja eikä niissä lähteitä luetella. Kirjoittajan oma osuus on suuri.

Koko juttu sai alkunsa tästä lehtiartikkelista:
www.suedkurier.de

Olen kirjoittanut näitä lyhyitä henkilökuvia viiden vuoden aikana satoja. Tarkoituksena on ollut tuoda poliittisten juttujen rinnalle myös erilaisia ihmisiä.
  vaeltaja2006 • 15.06.2010 08:45
Olisikohan syynä se, Vaeltaja, että koska hankit tietosi saksankielisestä mediasta, se saattaa noin brittiartistien (esim.) kohdalla olla aika lailla jo hakusessa. Saksalaiset (edes mediassa) eivät ole erityisen tunnettuja englannintaidostaan, joten sinne on sekaan saattanut mennä ihan mitä vaan ihmeellisyyksiä. Ensin englannista saksaksi ja sitten vielä saksasta suomeksi. Varmaan se suorin tie saattaisi olla se parempi tie...
  Pete • 16.06.2010 03:59
Tuo on varmasti totta. Kirjoittamiani tekstejä on usein korjailtu sen takia, että niissä on esim. kirjoitettu nimiä väärin. Välillä olen itse ollut huolimaton, välillä saksankielisessä lähdetekstissä nimet ja asiat ovat olleet väärin. Käännöksen käännöksiä. Esim. venäjänkieliset nimet kirjoitetaan Saksassa ihan eri tavalla kuin Suomessa (mutta niin on englanninkielessäkin).

Minulla vain sattuu olemaan käytössäni laaja saksankielisten HLBTI-kirjojen hylly, joten turvaudun siihen usein. Boy George -jutussa on puutteita ja virheitä, mutta siitä huolimatta siitä avautuu hieman hänen homoelämänkertaansa. Se oli tarkoitus. Samankaltaisen materiaalin kerääminen muualta olisi ollut varsin vaikeaa. Juttuun on kerätty yksityiskohtia hänen homoelämänkerrastaan, ei "yleiselämänkerrastaan". Yleiselämänkerran voi lukea vaikka wikipediasta.

Jos näihin julkkisjuttuihin ei hyväksytä juoruja, niin aika vähän jää luettavaa tähän ranneliikkeen "viihde"-osaan. Seurailen jonkin verran keskieurooppalaisia iltapäivälehtiä, ja niistä olen saanut paljon juttujen aiheita. En ole kuullut, että olisi erityisesti valitettu. On ollut esim. tällaisia: jalkapallotuomarit lähentelevät, murhat, pahoinpitelyt, papit pornokaupoissa, valitukset crusiing-paikoista, Itävallassa Haiderin kuoleman jälkipyykki, jne. jne,. Samankaltaisia juttuja voi lukea englanniksi Englannista esim. PinkNews-sivulta. Kaapissa olleista on vain juoru-tason tietoa. Nyt uusin kohu oli viime viikolta: hollantilainen poliitikko. (Englaninkielisessä mediassa ei ole asiasta puhuttu tai ole ole osunut silmään).

Nimim. SaintJudy korjasi tekstissä olleita virheitä. Minua harmittaa se, että hän jotenkin loukkaantui, että Boy Georgesta kirjoitetaan tällä tavalla. Että pitäisi tuntea taiteilija laajasti ennen kuin hänestä voi kirjoittaa. Halusiko taiteilija lapsena olla tyttö vai ei? Kuka tietää totuuden. Onko joku lukenut hänen omaelämänkertansa? Sieltä asia varmaan nousee.

Luin vielä uudelleen tuon jutun Boy Georgen elämästä. Jokaisessa kappaleessa puhutaan hänen "homoelämästään". Se oli alkuperäinen tarkoitus.
  vaeltaja2006 • 16.06.2010 07:15
Minua loukkaa ainoastaan tietty kritiikittömyys, myös itsekritiikittömyys, jolla juttu Boy Georgen kuluneesta vuodesta oli kirjoitettu. Juttu oli loukkaava jo siksi, koska alkuperäisetkin lähteet ilmeisesti pyrkivät mustamaalaamaan artistia. Miksi jatkaa tuota, ja viekä gaymediassa. Tietty Boy Georgea voi kritisoida valintojensa perusteella, mutta suoranaisten valheiden levittäminen ei ole suotavaa millään kielellä. Juoruja voi minun mielestäni vapaasti kertoa - mutta olisi suotavaa tarkistaa, tai antaa lukijalle tarkistaa niiden lähteet. Vaikka juttu olisi "viihde" osiossa, sen ei tarvitse olla sen kepeämpi taustoiltaan tai lähteiltään.

Korjaukset juttuun tein ulkomuistista Boy Georgen "homoelämänkerroista" "Take it Like A man" ja "Straight". Niitä ei suinkaan tarvitse lukea voidakseen kirjoittaa artistista (mutta se ehkä auttaa). Wikipediasta (seka suomen-ja englanninkielisestä) löytyy tarvittavat tiedot - ja vielä ihan kohtuulliset, jolla voi tarkistaa juorujen paikkaansapitävyyden.
  SaintJudy • 16.06.2010 08:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy