ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Berliinissä homoihin kohdistuva väkivalta lisääntynyt

vaeltaja2006 • 16.05.2017 11:49 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Berliinissä julkisen liikenteen yövuorot ovat riski homoille
Viime aikoina on usein ollut uutisia homoihin kohdistuneista väkivallanteoista ja uhkailuista Berliinissä. Viikonloppuna yksi mies puukotettiin kuoliaaksi suositussa Friedrichshainin kuljeskelupuistossa.

Friedricshainin puisto sijaitsee noin kilometrin päässä Alexanderplatzilta itään. Varhain sunnuntaiaamuna sieltä löytyi vakavasti loukkaantunut 34-vuotias mies, joka alunperin on kotoisin Etelä-Tirolista. Mies kuoli samana aamuna. Tarkemmin: mies löytyi läheltä puiston kukkulaa, joka on suosittua cruising-aluetta. Kukkula syntyi, kun sota-aikana sinne kärrättiin tuhoutuneen keskustan rakennusjätettä.

Nyt poliisi kyselee, onko kukaan nähnyt mitään asiaan liittyvää. Takseja pyydetään kertomaan, ovatko ne kuljettaneet paikalta pois jotain tai joitakin. Lisäksi selvitellään kuolleen tuttavapiiriä.

Väkivaltauutisia on Berliinistä saatu lähes viikottain. Perjantain jälkeisenä yönä Nollendorfstrassella kolme heteromiestä oli matkalla, kun vastaantulleet neljä miestä syyttivät näitä homoiksi ja yrittivät iskeä pulloilla päähän. Pahoja vammoja ei tullut.

Toukokuun 4. päivänä yöllä kolmen hengen ryhmä hyökkäsi raitiovaunussa miesparin kimppuun. Poliisi julkaisi valvontakamerakuvia ja hyökkääjät tunnistettiin puolalaisiksi.

www.ggg.at

Huhtikuun puolivälissä perjantain ja lauantain välisenä yönä nuorisoryhmä hyökkäsi kolmen miehen kimppuun kaupunkijunassa, S-junassa, ja väkivalta ja ryöstäminen jatkui asemalaiturilla.

Viralliset rikostilastot kertovat, että seksuaalivähemmistöihin kohdistuvat väkivallanteot ovat merkittävästi lisääntyneet Berliinissä. Nollendorfin alue Schönebergin kaupunginosassa ei enää ole mikään turvapaikka homoille ja lesboille. Todellisuudessa väkivaltaa on enemmän kuin poliisin tilastot kertovat.

Toukokuun puolivälistä on myös uutinen suutelevasta lesboparista. Ohiajava pyöräilijä pysähtyi huutelemaan heille herjauksia. Oli lauantain alkuilta ja tapahtumapaikka Prenzlauer Berg. Runsasta viikkoa myöhemmin 22-vuotiasta homomiestä herjattiin kahteen otteeseen Neuköllnin kaupunginosassa. Kolmas herjaaja iski häntä nyrkillä kasvoihin.


Myös Münchenissä on rauhatonta

Viime viikonvaihteessa 30-vuotias mies oli yöllä palaamassa syntymäpäiväjuhlistaan. Glockenbachviertelin alueella, siis Münchenin ”homokaupunginosassa” hänet pahoinpideltiin sairaalakuntoon. Hän oli kahden ystävänsä kanssa siirtymässä schlagerbaariin ”Proseccoon“, kun kolme vastaantullutta nuorta miestä haukkui heitä ”homopaskiaisiksi”. Yksi vastaantulleista löi 30-vuotiasta voimakkaasti kasvoihin. Vammat ovat pahat, mm. luunmurtuma kasvoissa. Bild-lehdessä on hurjannäköisiä kuvia.
www.bild.de

Pari päivää myöhemmin Münchenissä pidettiin mielenilmaus homokielteistä väkivaltaa vastaan. Hlbtiq-infokeskuksesta Subista, kerrotaan ,että jokainen homo on viime vuosina jollain tavoin joutunut tekemisiin homojen syrjinnän kanssa. Homot ovat myös mielessään kehittäneet toimintatapoja, joilla voisi ehkäistä omalle kohdalle osuvaa väkivaltaa: mitä reittiä kuljen, missä voi kävellä kumppanin kanssa käsi kädessä, jne. Väkivallan tekijöistä ei suoralta kädeltä voi sanoa mitään varmaa. Tässäkin tapauksessa hakkaaja oli moitteetonta saksaa puhuva vaaleatukkainen kaksikymppinen nuori mies.www.abendzeitung-muenchen.de


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy