ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Berliinin homomuistomerkki saa myös naisten suudelmia

vaeltaja2006 • 25.01.2012 10:25 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Tämä video poisstuu ja tilalle tulee erilaisia pareja ja suudelmiaBerliinin homomuistomerkki paljastettiin kesällä 2008. Jo 11 viikon päästä se joutui tuhotyön kohteeksi. Muistomerkissä on ikkuna, josta näkyy videoruutu. Siinä kaksi miestä suutelee toisiaan. Tihutöiden selkeä motiivi oli homoviha. Kun muistomerkki yhä uudelleen rikottiin, sen valvontaa parannettiin ja se sai pimeän aikaan valaistuksen. Viime aikoina tuhotöistä ei enää ole ollut tietoja.

Mutta toisenlainenkin kiista syntyi. Poliittinen naistenlehti Emma kiinnitti huomiota keväällä 2010 siihen, että muistomerkki on pystytetty natsiaikana vainon kohteeksi joutuneiden homomiesten muistamiseksi. Kuitenkin myös lesbot joutuivat kärsimään natsiajasta. Käytiin tiukkaa keskustelua siitä, vainottiinko lesboja. Eipä juuri, tiedetään vain joitakin feministejä, ehkä muutama lesbo, jotka joutuivat keskitysleireihin. Mutta olot olivat poikkeukselliset ja naisia mm. piilotettiin bordelleihin. Naisten kohtaloita ei kannata etsiä rikosasiakirjoista, vaan esim. kasvatuslaitosten tai lääketieteellisten instituuttien asiakirjoista. Lesboja otettiin holhouksenalaisiksi ja pakkosteriloitiin.

Alunperin oli tarkoitus, että homomuistomerkin video vaihdetaan kahden vuoden välein, siis ensimmäisen kerran vuonna 2010. Emma-lehden kampanja johti siihen, että miesten tilalle vaihdettaisiin kahta naista kuvaava filmi. Kilpailutuksessa tai paremminkin kilpailussa oli ongelmia, ja vasta nyt on saatu taiteilijoiden Gerald Backhausin, Bernd Fischerin ja Ibrahim Gülnarin filmi. Siinä on eri-ikäisiä homo- ja lesbopareja ja myös katsojien reaktioita suudelmiin. Filmi näyttää homofobian luonnetta.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy