ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Berliiniin pystytetään ensimmäisen homoliikkeen muistomerkki

vaeltaja2006 • 17.03.2017 17:48 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Syyskuun 7. päivänä paljastetaan Berliinissä ensimmäinen homojen vapaustaistelun muistomerkki. Se tulee muistuttamaan saksalaisesta tiedemiehestä, Magnus Hirschfeldistä, joka 120 vuotta sitten perusti ”Tieteellis-humanitaarisen komitean”, WhK:n. Se oli maailman ensimmäinen homoseksuaalisten ihmisten kansalaisjärjestö.

Muistomerkki tulee Magnus Hirschfeld Ufer -rantakadulle, kanslerinvirastoa vastapäätä. Muistomerkkiin tulee kuusi isokokoista, pitkävartista kallan kukkaa sateenkaaren väreissä. Monumentin suunnittelijoina on ollut kansainvälinen ryhmä Berliinin taideyliopistosta. Paikka muistomerkille on jo varattu. Iltaisin ja öisin paikka valaistaan.

Magnus Hirschfeld Ufer -kadun varrella on jo kaksi myöhempään homoliikkeeseen liittyvää muistomerkkiä vuodelta 2011. Vuonna 1919 juutalaistaustainen lääkäri ja seksuaalitieteilijä Magnus Hirschfeld perusti siihen lähistölle Seksuaalitieteen instituutin. Instituutti teki useita lakiehdotuksia homoseksuaalisuuden laillistamiseksi. Lakiehdotuksen käsittely loppui, kun natsit tulivat valtaan 1933. Ensi töikseen natsit tuhosivat instituutin kirjaston, ja tärkeät kirjat paloivat maailmanlaajuista kuuluisuuutta saaneissa kirjarovioissa Berliinin keskustassa.

Hirschfeld kuoli vuonna 1935 maanpaossa Pariisissa.

Magnus Hirschfeld sai nimikkokadun vuonna 2006. Avajaisissa oli kansanedustajia ja ministeri puhui.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy