ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Berliini: Piraatit ja sukupuolikysymys

vaeltaja2006 • 10.10.2011 09:51 YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Mielenkiinto Piraattinaisten osuuteen puolueessa alkoi jo ennen Berliinin osavaltiovaaleja. Huomattiin, että naisia on ehdokkaissa vain murto-osa. Puolueessa on melkoinen testosteronin ylikuormitus. Piraattinaiset itse sanoivat heti: Ei haittaa - haluamme sukupuolikysymykset kokonaan pois keskusteluista.

Onko Piraateilla Saksassa nais- tai miesongelma? Paikallisessa piraattipuolueessa on tuhat jäsentä. Naisten määrää ei erikseen lasketa. Koko käsite "sukupuoli" halutaan häivyttää pois valtion toiminnasta. Piraattien jäseneneksi ilmoittautumislomakkeessa ei ole ruksattava kohtaa: mies - nainen. Piraattien keilaklubin naiset sanovat, että sukupuoli ei ole tärkeä, vaan se, että puolueessa on osaavaa väkeä. Miehet, naiset, transgenderit ja intersukupuoliset ovat kaikki samanlaisia ihmisiä. Naiset ovat vain sosialisaatioprosessissa (kasvatuksessa) saaneet nais-ominaisuuksia. Piraattinaisten keilaklubissa on parikymmentä jäsentä.

Ennen Berliinin vaaleja syyskuussa sanottiin, että ehdokaslistoissa oli vain yksi nainen. Joitain yrityksiä on tehty naisten houkuttelemiseksi mukaan. Jo vuosi sitten Leena Simon yritti rakentaa postituslistan naisille. Tuntui, että miespiraattien puheet olivat yhtä machoja kuin muuallakin yhteiskunnassa. Naiset kuuntelevat kuitenkin paremmin naisia.

Simonsin verkostoitumisyritys torpedoitiin.

Susanne Graf (19v) oli ainoa Piraattien naisehdokas ja tuli valituksi. Hän on ainoa nainen 14 miehen seurassa. Hänkin miettii sukupuolijakoa. Asia voi puolueen sisällä olla ihan ok, mutta täytyy miettiä myös sitä, miltä se vaikuttaa puolueen ulkopuolisiin äänestäjiin. Hän toivoo lisää naisia mukaan, mutta mitään naiskiintiötä tuskin voidaan ajatella. Yksikään nainen ei halua olla "kiintiönainen". Mutta jonkinlaista "neuvottomuutta" on ilmassa.

*****

Lauantaina perheministeri Kristina Schröder (CDU, krist.dem) kritisoi Piraattien "naisvajetta". Että Piraatit ovat muka päässeet asiassa sopusointuun ja sukupuoli on poistettu asialistalta. Sisäministerin mukaan tosielämä on toisenlaista. Naisilla ja miehillä ei ole yhtäläisiä mahdollisuuksia, joten sukupuoliasia on pidettävä esillä. "Muutama lisänainen piraateille" oli sisäministerin viesti.

Tänä aamuna Berliner Morgenpost kirjoittaa taas Piraateista, tosin vain alkulauseet näkyvät netissä ilman kuukausimaksua. Parlamentin Piraattipäällikön Andreas Baumin puheenaiheina ovat hallinnon läpinäkyvyys (kaikki tärkeä nettiin), liittolaisten etsimien puolueelle ja pormestarin vaali. Se ei alkulauseesta näy, kannatetaanko Wowereitia. Yksityisyytensä hän pitää omana tietonaan. Hän ei ole edes facebookissa, twitteriä hän kyllä käyttää.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy