ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Baijerin osavaltiovaalit: kristillisdemokraatit alamäessä

vaeltaja2006 • 28.09.2008 07:41 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Tänään on Baijerissa osavaltiovaalit. Homoille ja lesboille ei niissä vaaleissa ole mitään erityistä. Kristillisdemokraatit CSU (= kristillissosiaalinen unioni) ovat olleet vallassa vuosikymmeniä. Heidän ääniosuutensa on ollut yli 50%, joten he hallitsevat osavaltiota suvereenisti. Nyt ennusteet lupaavat, että kristillisdemokraattien valtakausi on ohi ja ääniosuus jää alle 50%.

Monet maallikkoasiantuntijat ihmettelevät, että CSU:ta odottaa tappio, vaikka Baijeri on menestyvä osavaltio. Münchnenin alueesta on kehittynyt eräänlainen "piilaakso". Nyt kuitenkin odotellaan, mitä USAn pankkikriisi vaikuttaa Baijerin pankkijärjestelmään.

Baijerilla on kaunista vuoristoluontoa. CSU on pitänyt huolta, että mahtavat autobaanat vievät virkistyshaluiset asukkaat suoraan suojelualueille ja niiden läpi, eikä tarvitse jonotella pikku teillä. Myös atomienergia on CSU:n ohjelmassa,

Baijerin CSU on pitänyt jo seitsemän vuotta huolta siitä, että homoliitot eivät ole tasa-arvoisia heteroavioliittojen kanssa. Kun homoliittolaki tuli vuonna 2001, Baijeri halusi kaataa lain perustuslakituomioistuimessa. Kaatoyritys ei onnistunut. Homoliittoihin haluavia ei päästetty normaaleihin avioliiton solmimistiloihin (paikallisiin avioliittotoimistoihin) vaan liitot on solmittu kaupungin lakimiehen toimistossa (jotkut kristillisdemokraatit suosittelivat, että homoliitot voitaisiin solmia kaupungin eläinläääkärin toimistossa!).


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kristillisdemokraatit romahtivat - tuleeko homoliitoille tasa-arvo


Kristillisdemokraattien romahdus näyttää suuremmalta kuin olisi voinut kuvitellakaan. Nyt klo 20 ennuste näyttää kristillisdemokraateille 43,3%. Ennen se on aina ollut yli 50%. Tämä ehkä merkitsee, että homoliittojen vastustus murenee, ja Saksaan saadaan vihdoin tasa-arvo homo- ja heteroliittojen välille. Tällä hetkellä homoliitossa olevat eivät saa mitään niistä taloudellisista eduista, joita heteroavioliitossa olevilla on. Baijeri on ollut eturivissä vastustamassa tasa-arvoa.
  vaeltaja2006 • 28.09.2008 20:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy