ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Australian avioliittokysymys pattitilanteessa

Sami Mollgren • 12.10.2016 20:59 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Australian hallituksen esitys järjestää neuvoa-antava kansanäänestys samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta ei ole menossa läpi parlamentin ylähuoneessa senaatissa. Hallituksen ei myöskään odoteta antavan avioliittolain muutosta parlamentin ratkaistavaksi.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta kannattava työväenpuolue on ilmoittanut, ettei se tue neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, joten äänestyksen järjestämiseksi ei ole riittävää tukea. Vihreät ja joukko riippumattomia edustajia eväsivät jo aiemmin tukensa äänestykseltä. Monet äänetystä vastustavat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman tukijat ovat huolissaan siitä, että vähemmistöjä kohtaan esitetyt kielteiset puheenvuorot saisivat kampanjasta äänitorven hlbti-kielteisille näkemyksilleen, ja lisäksi kampanjoinnin tuen kautta valtion rahan avulla entistä kuuluvamman äänen.

Työväenpuolue, muut oppositiopuolueet ja osa hallituspuolueessakin vaikuttavista haluaisivat, että parlamentti ratkaisisi avioliittokysymyksen. Arvioiden mukaan enemmistö kansanedustajista olisi tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön kannalla. Mielipidekysyselyjen mukaan myös enemmistö maan asukkaista tukee yhdenvertaista samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon, ja kampanjointi avioliittolainsäädännön uudistamiseksi on käynnissä. Tuoreiden mielipidemittausten mukaan enemmistö kansalaisista haluaisi nimenomaan parlamentin päättävän avioliitokysymyksestä.

Hallitsevaa liberaalipuoluetta edustava pääministeri Malcolm Turnbull ei kuitenkaan ole ollut halukas antamaan avioliittolain muutosta parlamentin ratkaistavaksi, sillä hänen puolueensa tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastustavat konservatiivit haluavat alistaa asian kansanäänestykselle. Turnbull itse kannattaa avioliitto-oikeutta homopareille.

Mikäli hallitus ei kasvavista paineista huolimatta anna avioliittokysymystä parlamentin ratkaistavaksi, venyy asian ratkaisu vuoden 2019 vaalien jälkeiseen aikaan.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Australiassahan on melkeinpä päässyt helvetti valloilleen, kun mm. katolinen ja anglikaaninen kirkko ovat levittäneet "saatanallisia säkeitään" yhdenvertaista avioliittoa vastaan mm. anglikaanit julkaisemalla tämän:

www.sds.asn.au

Tuossa he julistavat vaikka mitä uskomuksiaan, mm. lasten etua biologisiin vanhempiin, vaikka tähänkään asti kaikilla lapsilla uskovaishoteroperheissäkään niin ei ole ollut, eikä tule olemaan.

Samoin he julistavat että miesparien avioliitto-oikeus johtaa muka naisten orjuuttamiseen, sijaissynnyttäjien takia ... vaikka tähänkin asti uskovaishoteropareillekin ovat sijaissynnyttäjät tehneet lapsia (kun nainen on ollut hedelmätön tai syövän tms vuoksi kohtu on jouduttu poistamaan tms.) ja vaikka äiti teresan yms. kirkollisjärjetöt ovat harrastaneet lapsikauppa-busineksiaan enemmän kuin olematon sielu sietää.

Yhdenvertaisen avioliiton jo 4 vuotta sitten saaneet uusseelaantilaiset siinä vieressä varmaan seuraavat aussi-uskovaisten surkuhupaisaa rakkaudettomuutta.

Kommenttia muokattu: 15.10.2016 klo 22:26
  human • 15.10.2016 22:22
"Turnbull itse kannattaa avioliitto-oikeutta homopareille. "

Älkää nyt minua taas syyttäkö biseksuaalien yms puolustamisesta, mutta minua ihmetyttää nuo, että englannin "same-sex marriage" käännellään tavantakaa homopareiksi - vai tarkoittaako tuokin sitä että Turnbull ei sallisi kahden biseksuaalin, samaa sukupuolta olevan, avioitua?
  human • 15.10.2016 22:29
Homopari = samaa sukupuolta oleva pari. Osapuolina voi olla vaikkapa kaksi heteroseksuaalia henkilöä.
  smo • 15.10.2016 23:12
"Älkää nyt minua taas syyttäkö biseksuaalien yms puolustamisesta"

Hahaha! Oletko joskus näin mielestäsi tehnyt?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 21.10.2016 05:58
Kansanäänestys avioliittolaista torjuttu

Senaatti kaatoi äänin 33-29 hallituksen esityksen neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä. Aiheesta enemmän mm. tässä uutisessa:

www.smh.com.au
  Havainnoija • 07.11.2016 16:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy