ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Andorran homot saavat luovuttaa verta naapurimaassa

Lassijuhani • 22.01.2011 12:19 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Andorrran ruhtinaskunnan terveysministeriön, Andorran Punaisen Ristin ja Katalonian veripankin välillä solmitun sopimuksen mukaisesti Andorran homot ja lesbot saavat luovuttaa verta naapurimaassa.

Tähän asti Andorran homoja ja lesboja on kielletty luovuttamasta verta. Syynä on Andorran ja ranskalaisen Toulousen veripalvelun välinen sopimus. Veripalvelu ei hyväksy homojen ja lesbojen luovuttamaa verta väitetyn riskin takia. Andorran ja Katalonian välinen sopimus lopettaa tämän usein tuomitun syrjivän käytännön.

Sopimus rajoittaa verenluovutuksen pelkästään Kataloniaan. Andorralaiset homot ja lesbot eivät edelleenkään voi luovuttaa verta Ranskassa, mutta terveysviranomaisten mukaan uusi sopimus riittää nykyisten tarpeiden tyydyttämiseksi.
Sopimusta aletaan soveltaa helmikuun puolivälissä talven verenluovutuskampanjan alkaessa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
SPR-Veripalvelullekin ajattelemisen aihetta.

Vihje: ratkaisu selviää ilman konsulttiakin.
  Ossi Halme • 22.01.2011 18:16
Olenko tyhmä vai olenko tyhmä, kun en ymmärrä, että miten SPR valvoo sitä, etteivät homot luovuta verta? Siis, pidetäänkö joku kolmannen asteen kuulustelu "oletko homo vai hetero?" vai onko niillä siellä mystinen homotutka, jolla erotellaan "jyvät akanoista" niin sanotusti?
  Anki • 22.01.2011 22:41
Voihan sitä kuulusteluksikin sanoa. En ole itse käynyt luovuttamassa verta (neulapelko ei hevillä taltu) mutta ystävien mukaan ennen luovuttamista täyttään kaavake jossa kysellään mm. seksihistoriasta.
  mapleapple • 24.01.2011 10:50
Okeii... Ja kaikkihan ovat tuollaisissa testeissä täydellisen rehellisiä, seksiasiat kun toki kuuluvat muillekin kuin pariskunnalle itselleen. :)
  Anki • 24.01.2011 17:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy