ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Amsterdamin eläintarhassa uroslintupariskunta hoitaa huolellisesti poikastaan

vaeltaja2006 • 03.06.2017 11:20 • 3 kommenttia. UUTISET: YLEISET

Mitä enemmän eläinten elämää tutkitaan, sitä enemmän löytyy eläinten käyttäytymisessä moninaisuutta.
Amsterdamin eläintarhassa hanhikorppikotkat kasvattavat yhdessä poikasta. Mielenkiintoista on, että vanhemmat ovat urospuolisia ja ne ovat pitkään eläneet kumppaneina.

Eläintarha kertoo tiedotteessaan, että pesään asetettiin toisesta pesästä ulos joutunut muna. Siitä kuoriutui poikanen, ja molemmat isät huoltavat sitä erinomaisesti. Poikanen on jo yhtä suuri kuin isät.

Hanhikorppikotkat tulivat Amsterdamiiin Espanjasta kolme vuotta sitten viiden linnun ryhmässä. Raadon syöjinä ne liikkuivat maanteillä syömässä liikenteen tappamia nisäkkäitä. Nämä linnut olivat vahingoittuneet eivätkä pystyneet lentämään.

Vuonna 1999 Jerusalemissa urospuolinen hanhikorppikotkapari kasvatti kaksi poikasta. Silloinkin ihasteltiin, miten huolellisesti urospari hoiti poikasia. Isät mm. suojasivat poikasia kuumuudelta siipiä levittelemällä.

Lintumaailmassa samaa sukupuolta olevat parit ovat kohtalaisen tavallisia. Ainakin 130 lajilla on havaittu tällaista käyttäytymistä.


Youtube-video AmsterdamistaKatso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Linnuillahan se, että koiraat hoitavat pääosin tai kokonaankin munien hautomisen ja lasten kasvattamisenkin, ei ole laisinkaan harvinaista.

Esim. Etelämantereellahan keisaripingviineill talven alla naaraat munivat munat ja lähtevät sitten merille ja koiraat jäävät kylmimpään ja pimeimpään talviaikaan lumijäälaaksoon hautomaan munat, yli -40'C asteen tuulisiin pakkasiinkin. Poikaset kuoriutuvatkin munista ja koiraat ruokkivat niitä erittämällä ravintolimaa. Sitten lopulta naaraatkin palaavat meriltä avittamaan, kupu täynnä kalaakin.
fi.wikipedia.org

Australiassa emu-linnuilla poikaset hautovat ja kasvattavat yksinomaan koiraslinnut. fi.wikipedia.org

Etelä-Amerikassa nanduilla myös hautomisen ja poikasten kasvatuksen hoitavat vain koiraat. Naaraat kävät munimassa eri koiraiden pesäalueilla ja koiraalla voi pesäalueella olla apunaan muita koiraita munien hautomisessa ja poikasta kasvatuksessa.
en.wikipedia.org
  human • 03.06.2017 13:47
Norppakuvaajahan on löytänyt Saimaalta 124 kg painavan "jätti"norppa-uroksen (norppakoiraat ovat normaalisti 50-90 kg), jolla on muita norppauroksia paljon leveämmät hartiat - ja joka vaikuttaa viihtyvän toisen koirasnorpan kanssa, makoilla vierekkäisillä kivillä tai jäälläkin vierekkäin, mikä ei ole tavallista urosnorpille ja norppakuvaaja onkin tulkinnut että tuo "jätti"norppa saattaa olla homorakas urosnorppa. Naarasnorpat eivät sitä liiemmin kiinnosta.

yle.fi
  human • 03.06.2017 14:01
""jätti"norppa saattaa olla homorakas urosnorppa"

Voi olla myös kokonsa puolesta karhunorppa.
   (ei rekisteröitynyt) • 06.06.2017 12:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy