ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Ammattilaisnyrkkeilijä voitti ensimmäisen kaapistatulon jälkeisen ottelunsa

Sami Mollgren • 20.10.2012 19:48 • 7 kommenttia. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT
Orlando Cruz voitti perjantai-iltana Floridan Kissimmeessä järjestetun ottelun Jorge Pazosia vastaan. Puertoricolainen höyhensarjan ammattilaisnyrkkeilijä kertoi muutama viikko sitten olevansa homo.

- Se oli minun hetkeni, minun mahdollisuuteni, minun tapahtumani - ja minä voitin, Cruz sanoi perjantaina ottelun jälkeen. Hän lisäsi, että fanien tuki ja kunnioitus oli koskettanut häntä.

Cruz on ensimmäinen avoimesti aktiiviuransa aikana homoseksuaalisuudestaan kertonut mies ammattilaisnyrkkeilyurheilun piirissä.

- Olen nyrkkeillyt yli 24 vuotta ja kun jatkan nousujohteista uraani, haluan olla rehellinen itselleni, sanoi Cruz medialle antamassaan lausunnossa kaapistatulonsa yhteydessä.

Cruz sanoi tuolloin myös haluavansa yrittää olla paras mahdollinen roolimalli nuorille, jotka saattavat ajatella nyrkkeilyä urheilulajina ja ammattiurana.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Ei voi olla machossa kontaktilajissa, ei ainakaan aktiiviaikana." Seuraavaksi joku varmaan sanoo, että eihän nyrkkeily oikeasti ole macho kontaktilaji.
  Ossi Halme • 20.10.2012 21:46
Orlando Cruz iloitsi saamastaan tuesta ja kannustuksesta, joka näkyi erityisesti otteluareenan kotipaikalla:

miamiherald.typepad.com

Eri maiden valtamediat Times of Indiaa myöten ovat suhtautuneet hyvin myönteisesti ja kannustavasti Orlandon rohkeuteen olla oma itsensä.
Tässä Etelä-Saksan sanomalehden aiempi juttu, jossa hänestä on hieman parempi kuva:

www.sueddeutsche.de
  Havainnoija • 21.10.2012 00:20
Orlando Cruz on rehdin ja konstailemattoman oloinen mies, joka arvostaa, rakastaa ja kunnioittaa itseään homoseksuaalina miehenä aina ja kaikkialla. Ilahduttavaa on, että hänen tavoin upeasti itseensä ja elämäänsä suhtautuvia homoseksuaaleja miehiä tulee enenevässä määrin esiin eripuolilla maailmaa kaikilla elämän aloilla ja erilaisissa ammateissa. He ovat upeita ja uskottavia roolimalleja nuorille. Heidän esimerkki keventää askelta ja kohentaa ryhtiä päivästä päivään tässä maailmassa ja itsekunkin homoseksuualin elämässä. Kiitos heille ja onnea elämään.
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 21.10.2012 10:44
Näiden näkyvien urheilijoiden kaapistatulot vaikuttavat. Ne tasoittavat tietä muille, sekä nykyisin kaapissa olevien urheilijoiden ulostulolle että uusille lupauksille; on mahdollista mennä lajin piiriin omana itsenään.

Myös Helsingin Sanomat noteerasi tämän ottelun otsikolla Vastustajakin ylistää kaapista tullutta nyrkkeilijää www.hs.fi

On kyllä kaikella tapaa mielenkiintoista nähdä aikojen muuttuvan ja turhien tabujen haihtuvan.
  smo • 21.10.2012 11:10
Ehkäpä jonain päivänä voimme luke Ranneliikkeestäkin Hot Ry:n voittajien tuloksia ihan sukunimien kera...?
  da dink dink (ei rekisteröitynyt) • 22.10.2012 19:35
Näiden uutisten lopussa ei yleensä ole linkkiä "Lue Yle-urheilun uutinen aiheesta", heh :D
  Ossi Halme • 22.10.2012 21:12
Yle-urheilu voisi tuostakin uutisoida ja käyttää heillä niin usein toistuvaa ilmaisua "näytti kaapin paikan".

Kamppailulajeista puheenollen, olihan tämän walesilaisen rugbypelaajan, Gareth Thomasin, ulostulokin aika "jytky", vaikka aktiiviuransa jälkeen vasta ilmoittikin asiasta - tosin itse en ihan vakuuttunut hänestä homona, koskapa naimisissakin oli, mutta pitää tulkita puolivoittona jos binä halusi tulla homona tietoisuuteen. Ja hänhän nyt oli ihan joukkueensa kapteeninakin.

images.google.fi

Britanniassahan ne sitten on pohtineet, onko tuo rugby-pelaaja Gareth top vaiko bottom - siis nuo ruuvi / mutteri -orientoituneet heterot pohtivat :P kunnei ne ymmärrä raukat, ettei homot ole lokeroituneet olemaan niin kuin nainen on miehen kanssa, eli pitää aina tossun alla :P

Kommenttia muokattu: 24.10.2012 klo 00:40
  human • 24.10.2012 00:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy