ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Amerikkalainen piispa saarnaa sateenkaarimessussa Helsingissä

Sami Mollgren • 05.10.2016 15:50 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Amerikan luterilaisen kirkon Los Angelesin hiippakunnan piispa Guy Erwin vierailee Suomessa. Hän on kirkkonsa ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen piispa ja tulee tänne puolisonsa Rob Flynnin kanssa.

Perjantaina 14.10. piispa Erwin saarnaa klo 19 alkavassa ruotsinkielisessä sateenkaarimessussa Johanneksen kirkossa Helsingissä.

Sateenkaarimessu on osa suomenruotsalaista Sateenkaariviikonloppua, jota nyt järjestetään 20. kerran, ja messua vietetään sen yhteydessä 10. kerran. Juhlamessussa laulaa lesbokuoro.

Kaupungin naiset johtajana ja säveltäjänä Petra Lampinen. Liturgina on kirkkoherra Johan Westerlund, kanttoreina Dag-Ulrik Almqvist ja Anna-Maria Böckerman. Saarna tulkataan.

Vierailunsa aikana piispa Guy Erwin m.m. osallistuu teologisen tiedekunnan seminaariin Helsingissä ja tapaa arkkipiispa Kari Mäkistä ja muita piispoja sekä Suomen sateenkaariväkeä ja Yhteys-liikkeen edustajia.

Suomenruotsalainen sateenkaariviikonloppu käynnistyy keskiviikkona 12. lokakuuta ja jatkuu sunnuntaihin 16.10. asti.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Heistä kuvakin

www.scpr.org

Onkohan heidät vihitty elokuulla 2013 tuolla hiippakunnan kirkossa vai onko heidät siviilivihitty? Tässä pohjustukseksi
en.wikipedia.org
Yhdysvalloissahan avioluvan (marriage license) antavat osavaltiot, vaihtelevin laein (esim avioiän ja muidenkin asioiden suhteen, paitsi ei enään epäyhtenäisyyttä sukupuolten suhteen) ja vihkimisoikeuden omaavat vaihtelevat myöskin osavaltioittain. Kaliforniassa lainsäädänstö on tämmöinen:
www.cdph.ca.gov
Kysäiskäähän tuonne menijät ja kertokaa täällä sitten, kiitos.


Kiinnostavimpana asiana se, että tuo piispa Guy Erwin kuuluu intiaanikansoihin, Osage-intiaaniheimoon,
omakielinen heimonimi oli Wazhazhe ja muinainen nimi Niukonska,
eli ei ole täysin maahanmuuttaja, paitsi uskonnon osalta (Tosin hänkin on vain osavereltään Osage, kuten valtaosa Osageista).
fi.wikipedia.org
en.wikipedia.org

Osaget osasivat hoitaa välit maahanmuuttajiin viisaasti ja heistä tuli myöhemmin varsin rikkaita, mailtaan löytyneen öljyn ansiosta.


Osage-heimohan otti viime keväänä tälläisen kannan yhdenvertaiseen avioliittoon
osagenews.org
eli poikkesi Usa:n korkeimman oikeuden päätöksestä osittain, vaikka intiaanikansoilla yhdenvertainen avioliitto onkin ikiaikainen perinne - minkä kristillistäminen osalla heimoista tuhosi.
Usa:ssa intiaaniheimot saavat säätää itse mm avioliittolainsäädännöstä ja noissa asioissa Usa:n korkeimman oikeudenkaan päätökset eivät koske intiaaniheimoja, reservaattien alueilla.

Tätä usikset lukenevat mielenkiinnolla, jos tämä on aito elca-juttu?
www.exposingtheelca.com

Kommenttia muokattu: 06.10.2016 klo 21:09
  human • 06.10.2016 01:43
Tuo piispa Guy Erwin tukeutuu martin lutheriin, mutta lutherillapa ei uskoa ollut homorakkauteen, vaan julisti vihauskomuksiaan:

apprising.org
  human • 25.10.2016 19:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy