ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Alan Turingista kertovan elokuvan käsikirjoittaja sai Oscarin

Matemaatikko Alan Turingista kertova The Imitation Game -elokuva palkttiin parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarilla. Elokuvan käsikirjoituksen on tehnyt Graham Moore ja se perustuu Andrew Hodgesin elämäkertaan Alan Turing: The Enigma.

Elokuvan on ohjannut Morten Tyldum ja siinä Turingia näyttelee Benedict Cumberbatch.

Turing-elokuvan käsikirjoittanut Moore kertoi kiitospuheessaan yrittäneensä teini-iässä tappaa itsensä, koska hän tunsi "nörttipoikana" olevansa erilainen ja outo. Hän rohkaisi teinejä jaksaman ja kehotti heitä pysymään outoina ja erilaisina. Grahamin puhe sai yleisön puhkeamaan myrksyisiin suosionosoituksiin.

The Imitation Game oli ehdolla myös parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan miespääosan, parhaan naissivuosan, parhaan musiikin, parhaan lavastuksen ja parhaan leikkauksen sarjoissa.

Vuoden 2015 Oscar-gaala järjestettiin sunnuntai-iltana 22. helmikuuta. Dolby-teatterissa Los Angelesin Hollywoodissa järjestetty gaala oli järjestyksessään 87:s, ja sen juonsi näyttelijä Neil Patrick Harris.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy