ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Aceh: Ruoskaniskuja homoparille vastoin ihmisoikeuksia

vaeltaja2006 • 10.04.2017 19:07 • päivitetty: 18.05.2017 07:15 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Acehissa ruoskimistilaisuudet ovat yleisötilaisuuksia. Kuva yhdestä youtube-videosta vuodelta 2015 www.youtube.com/watch?v=9Y-RkT_MFas
Indonesian Acehin maakunnassa on tiukka sharia-kuri. Homopari pidätettiin ilmiannon ja videon perusteella. Nyt he saavat 100 ruokokepin iskua. Martti Ahtisaari sai 2005 Nobelin rauhanpalkinnon rauhanvälittäjänä, yhtenä osoituksena Acehin rauhansopimus.

Acehilainen miespari tunnusti painostuksen alla, että heillä on ollut suhde ja he ovat harjoittaneet kolme kertaa seksiä keskenään. Rangaistus, 100 ruokokepin iskua, on julkinen tapahtuma. Nyt ensimmäistsä kertaa konservatiivinen aluehallinto toteuttaa sharia-sääntöjä homoihin.

Ihmisoikeusaktiivit ovat protestoineet ja vaativat presidentti Joko Vidodoa puuttumaan tähän asiaan. Presidentti on 55-vuotias, demokraattisen puolueen jäsen ja pari kuukautta sitten hän tuomitsi homojen vastaisen väkivallan ja sanoi, ettei maassa ole minkään ihmisryhmän syrjintää. Human Right Watch vaatii nyt, että presidentti toimii sanojensa mukaisesti.

Human Right Watchin Aasian toimistosta sanotaan, että miesten pidätys ja internointi on selvä ilmaus Acehin hlbtiq-vastaisista säännöksistä. Presidentin on nyt toimittava ja lopetettava homoihin kohdistuva syrjintä. Syrjivät säännökset on poistettava lainsäädännöstä.

Pidätettyjen miesten yksityisyyttä loukattiin rumalla tavalla. Pidätys tapahtui 28. maaliskuuta 2017. Islamistinen aluepoliisi, jonka tehtävänä on sharia-lakien valvonta, tunkeutui miesten asuntoon. Viikkoa myöhemmin vuoteessa olleita miehiä voi katsella youtube-videolta. Yksi tuntematon henkilö oli kuvannut koko pidätystilanteen ja 21- ja 23-vuotiaat miehet ovat kuvissa alastomina. Youtube on poistanut videon, koska se oli vastoin youtuben vihapuhe-säädöksiä.

Sharia on ollut Acehissa vuodesta 2003. Poliisi ei toimi Indonesian valtion nimissä vaan oman maakunnan nimissä. Rikollisia ovat alkoholia nauttivat, uhkapeliä harrastavat ja ei-traditionaalisia seksijuttuja harrastavat. Mm. naiset, jotka eivät pukeudu hibabiin, ovat syyllisiä. Vuonna 2014 tuli voimaan erityinen sodomialaki, joka huolestuttaa maakunnan homoyhteisöä.

Martti Ahtisaari kävi vuonna 2005 rauhanneuvotteluja Acehin kapinallisten ja Indonesian hallituksen välillä. Vuonna 2015, elokuun 15. päivänä, Smolnassa vietettiin rauhansopimuksen 10-vuotispäiviä. Läsnä oli Vapaan Acehin ja Indonesian hallituksen edustajia. Rauhanneuvottelut olivat vuonna 2005 kestäneet kahdeksan kuuukautta. Kolme vuosikymmentä kestänyt aseellinen konflikti Indonesiassa loppui, mutta jäljelle jäivät tiukat asenteet joitakin ihmisryhmiä kohtaan. Kymmenvuotisjuhlan juhlapuheissa sanottiin, että rauha ei ole kertaluontoinen, nopea tapahtuma, vaan pitkäjänteinen prosessi johon tulee saada sitoutetuksi koko yhteiskunta.

Vieläkin on matkaa jäljellä ainakin näiden ikävien uutisten mukaan.


Päivitys 18.5.2017:

Lehtitietojen mukaan tuomio miesparille luettiin eilen, homo- ja transfobian päivänä. Rangaistuksena oli 85 ruokokepin iskua. Rangaistus oli kovempi kuin mitä valtionsyyttäjä vaati.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Sharialaki astuu aina voimaan kun islam saa ylivallan. Kuinka politisoitunut islam eroaa natsismista? Tanskalaiset tekivät kylmäävän dokumentin Tanskan muslimeista....dokumentista tuli ilmi, että sharia on jo Tanskassakin lakina moskeijoiden omissa oikeudenkäynneissä. YLE esitti dokumentin viime talvena ja sen katsottuaan ei yöllä tullut uni aivan heti....
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 10.04.2017 23:38
Tomppa, ehkä pystyt nukkumaan paremmin kun otat asioista selvää vähän kohudokumentteja laajemmin.
Tässä esimerkiksi kartta sharialain soveltamisesta maissa, joissa "islam on saanut ylivallan".

en.wikipedia.org
  Public eye • 11.04.2017 10:24
Public eye, et kai todella ole noin naivi. Totta, shariaa ei kirjaimellisesti noudateta kaikissa muslimimaissa, mutta jos katsoo asiaa hblt-näkövinkkelistä niin kaikissa muslimienemmistöisissä maissa meitä syrjitään ja potkitaan päähän, valitettavasti ihan konkreettisesti. On tietty hiukan eri asia saako läheisyydestä toisen miehen kanssa virallisessa tuomioistuimessa kuolemantuomion, 100 raipan iskua vai vuosia vankeutta. Mutta homojen kohtalo ei useinkaan ole kiinni siitä noudatetaanko maassa/alueella shariaa vai ei, kuten viime päivinä olemme saaneet lukea Tsetsenian kohdalta: siellä periaatteessa noudatetaan täysin länsimaista oikeuskäytäntöä, mutta silti uskovaiset muslimisukulaiset tappavat suvun homot. Ei tarvita mitään virallista sharia-tuomioistuinta, riittää että muslimit hoitavat rangaistuksen itse. Joten "kun otat asioista selvää vähän kohudokumentteja laajemmin" niin et nuku enää ollenkaan tai ainakin katsot tarkkaan mihin seuraavalla lomamatkalla menet.....
  Open your eyes (ei rekisteröitynyt) • 11.04.2017 11:27
Kiitos vaan valistuksesta, "Open your eyes".
Valitettavasti et onnistunut kertomaan minulle mitään, mitä en olisi jo valmiiksi tiennyt. Kommenttini koski vain Tompan kauhukuvia siitä, miten islamin ylivalta meitä uhkaa ja sharia on ihan ovella meikäläisissäkin raastuvissa.
  Public eye • 11.04.2017 13:47
Et tainnut kuitenkaan tajuta varsinaista pointtia: shariaa raastuvassa ei edes tarvita, kauheudet tapahtuu ilmankin ja ne ovat jo meidänkin ovella! Tompan kauhukuvat eivät ole mitään starwars-tulevaisuutta. Muslimien* tekemiä hirveyksiä ja henkilökohtaisen vapauden loukkauksia tapahtuu Suomessakin esim. ympärileikkauksia niin pojille kuin tytöillekin ja en yhtään epäilisi etteikö jopa yksittäisiä kunniamurhiakin ole tapahtunut jos perheen poika on paljastunut homoksi tai muuta vastaavaa. Nämä todelliset sukulaisten tekemät hirveydet eivät vain nouse sanomalehtien etusivuille, koska suku osaa peittää jälkensä ja koska ne tapahtuu virallisen oikeusjärjestelmän ulkopuolella. Luemme lehdestä kun Acehissa tuomioistuin määrää kahdelle raipaniskuja, mutta emme niistä kymmenistä ja sadoista hengistä jotka suku Acehin maakunnassa kaikessa hiljaisuudessa poistaa 'kartalta' ottamalla sharia-oikeuden omiin käsiinsä. Ja jos joku uskovainen tekee sen Acehissa, niin miksei joku uskovainen tekisi sitä myös Suomessa?

*) näitä tekoja tekevät todellakin muslimit ja kokevat tekevänsä ne uskonnon takia ja nojalla tietämättä etteivät ne useinkaan edes pohjaudu Koraaniin vaan enemmänkin vanhaan kulttuuriperimään, mutta he tekevät ne kuitenkin yleensä Allahin nimeen.
Ja kristityt eivät ole olleet yhtään parempia: vähemmistöjä on vainottu kautta historian, mutta onneksi tänä päivänä vainot ovat enempi mielenosoituksia lakimuutoksia vastaan kuin ladon takana lahtaamisia. Tässä suhteessa muslimit elävät vielä keskiajalla...
  Open your eyes (ei rekisteröitynyt) • 12.04.2017 01:21
Pointtini ei nimenomaan ollut se, että tällaista ei tapahtuisi tai että väheksyisin tekojen vakavuutta.
Pointtini oli kauhukuvien levittäjien silmien avaamista siitä, että tavat muka leviäisivät myös länsimaisten ihmisten pariin sitä mukaa, kun tänne muuttaa muunuskoisia ihmisiä. Päinvastoin uskon, että ajan mittaan silmiä avautuu myös "toisella puolella" ja se tapahtuu nopeammin länsimaisessa ympäristössä kuin lähtömaissa.
Kummassa maassa luulet ympärileikkauksen uhkaaman tytön todennäköisemmin pelastuvan, Suomessa vai Somaliassa?
  Public eye • 12.04.2017 11:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy