ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

ARVIO: Absolut noll - romaani Pietarin homonuorista

Lassijuhani • 23.08.2013 11:18 KIRJAT • EU
Absolut noll
Anna Fock: Absolut noll
Ersatz, Stockholm 2013
ISBN 978-91-87219-45-0
319 sivua, kovakantinen
29,90 € Akateemisessa kirjakaupassa

Göteborgista kotoisin oleva toimittaja Anna Fock on kirjoittanut ensimmäisen romaaninsa. Se kertoo joukosta nuoria homomiehiä Pietarissa ja kattaa ajan keskitalvesta kevääseen. Romaanin kertojanana on alle kaksikymppinen Nikita, joka jakaa asunnon Alexejn kanssa.

Joukkoon mahtuu aika monta muuta henkilöä, mutta asian tekee vaikeaksi se, että kirjailija käyttää heistä milloin kastenimeä, milloin lempinimeä (Nikolai – Kolja, Alexej – Aljosja jne.), niin että meikäläinen venäjää taitamaton välillä putosi kärryiltä. Romaanissa vedetään aika tavalla votkaa ja röökiä Pietarin kaduilla ja homobaareissa. Välillä viedään putkaan, josta vapautuu muutamaa tuhatta ruplaa vastaan.

Romaanin omituisimpia henkilöitä ovat kadunlakaisija Maksim, joka lähettelee intohimoisia rakkauskirjeitä toisille miehille, ja varusmiespalveluksen välttämiseksi itseään vahingoittanut (hetero) poliisi Arkadij, joka jatkuvasti repii hiustupsuja päästään.

Henkilöt jättivät minut aika kylmäksi, ja mielestäni samoja asioita jauhettiin liiankin kanssa.

Välillä tuli mieleen jokin sci-fi-romaanin hajoamistilassa oleva yhteiskunta korruptoituine poliisiasemineen, jossa konstaapeli vain hotkii säilöttyjä tomaatteja purkista, ja Pietarin metrossa natsien pahoinpitelemät japanilaisturistit.
Romaani päättyy sentään onnellisissa merkeissä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy