ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

21. Vinokino käynnistyy

Sami Mollgren • 02.11.2012 00:10 • 2 kommenttia. VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Turun seudun Setan järjestämä Vinokino-elokuvafestivaali käynnistyy perjantaina 2. marraskuuta Turussa ja Jyväskylässä. Turussa tapahtuma jatkuu sunnuntaihin ja Jyväskylässä lauantaihin. Marraskuun aikana Vinokino on myös Helsingissä ja Tampereella.

Vuonna 1992 syntynyt Vinokino on Suomen ainoa vain sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali. Festivaalin elokuvatarjonta sisältää sekä pitkiä elokuvia että lyhytelokuvia, niin kotimaasta kuin ulkomailta. Tänä vuonna osa elokuvista on tekstitetty suomeksi.

Perinteiseen tapaan Vinokinon ympärillä muutakin ohjelmaa elokuvanäytösten lisäksi. Kaikissa Vinokino-kaupungeissa on luvassa myös bileet ja Turussa järjestetään esimerkiksi näyttelyitä. Ohjelmisto, esiteyspaikat ja oheistapahtumat esitellään osoitteessa vinokino.fi ja sivustolla on myös tietoa lippujen hankinnasta.

Vinokino on Turussa 2. – 4.11.2012, Jyväskylässä 2. – 3.11.2012, Helsingissä 9. – 11.11.2012 ja Tampereella 23. – 25.11.2012.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tänään illalla vinokino-elokuvafestivaalilla Helsingissä esitetään Parada niminen elokuva. Elokuva kertoo Belgradissa asuvasta pariskunnasta, jonka toisen puoliskon unelmana on järjestää kaupungissa pride-kulkue.

Elokuva on todella hauska, vaikka siinä käsitellään vakavia aiheita. Mielestäni elokuva on erityisen onnistunut koska siitä puuttuu täysin homoleffoille tyypillinen angstisuus. Voin suositella elokuvaa kaikille vähemmän vakavan elokuvan ystäville. Youtubesta löytyy elokuvan traileri, jonka perusteella leffa voi vaikuttaa hieman sekavalta.

Parin viikon päästä Helsingissä järjestetään Helsinki Refugee Film Festival, jonka ohjelmistossa on muutamia homo-leffoja.

Yksi leffa, jonka itse ajattelin mennä katsomaan on Israelilainen dokumentti The Invisible Men, joka kertoo kahden maan välillä elävästä homomiehestä. Leffan traileri löytyy tapahtuman sivuilta.
helsinkirefugeefilmfestival.wordpress.co

Niille, joille Helsinki on liian kaukana voin suositella Amerikkalaista Husbands-nettisarjaa, jota voi katsoa Youtubesta ilmaiseksi.
www.youtube.com
  cardo • 10.11.2012 13:50
Äänestä paras HLBT-elokuva

Tervetuloa valitsemaan parasta Homo/Lesbo/Bi/Trans-elokuvaa. Äänestysaikaa on keskiviikkoon 21.11. asti, minkä jälkeen voittaja julkistetaan perjantaina 23.11. Tampereen Vinokinoilla illan elokuvan jälkeisessä oheisohjelmassa.

Kaikkien yhteystietonsa kesken arvotaan leimarilippupalkintoja.

ÄÄNESTÄ:
www.uta.fi

Tutustu muuhun Tampereen vinokinon oheisohjelmaan:
www.treseta.fi
  Terhola • 16.11.2012 07:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy