Kokoomuksessa rivakkaa puhetta, mutta vähäistä vaikuttavuutta

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 3

Keskustelussa sukupuolineutraalista avioliitosta tulisi seurata puolueiden keskeisten vaikuttajien kannanottoja indikaatioina puolueiden asennoitumisesta. Jos puoluejohto on avioliittouudistuksen takana, kanta menee läpäisyperiaatteella kyllä nappia painaville edustajillekin. Tiistain uutisissa kannatusjakautumasta lakivaliokunnan piirissä ilmenee selvästi mm se, että kokoomus on hankkeessa sammutetuin lyhdyin.

Kokoomuksen liberaalien kannanotot on pakko nähdä enemmänkin "kannatuksen hoitona" ja pettyneille äänestäjille suunnattuna tyynnyttelynä kuin vaikuttavuudeltaan todellisena kannatuksena lakimuutokselle.

Kokoomuksen liberaalien puolueensisäiset vaikutusmahdollisuudet taitavat olla melkein samalla tasolla kuin vaikkapa aikanaan DDR:n kristillisdemokraattien tai DDR:n liberaalipuolueen. Jos lukija ei asiaa tunne, todettakoon, että DDR:ssä toimi Sosialistisen yhtenäisyyspuolueen (SED) lisäksi koko kirjo puolueita Kansallisen rintaman piirissä, mutta niillä ei ollut käytännön valtaa, paitsi mm korttelijuhlien ja jätehuollon järjestämisessä. Tällaisia puolueita olivat mm Saksan demokraattinen talonpoikaispuolue (DBD),Saksan kristillisdemokraattinen unioni (CDU), Saksan liberaalidemokraattinen puolue (LDPD) ja Saksan kansallisdemokraattinen puolue (NDPD).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

  • 2 / 3
  • suureksi ja mahtavaksi
  • 6.7.2011, 19.57
Kyllähän se Helsingin Pride -paraatissakin näytti ihan siltä että kun muut puolueet toivat ryhmissään esille puolueensa lisäksi vahvasti HLBTIQ-asioita, niin kokoomuksen ryhmä vain mainosti kokoomusta, liehutti vain kokoomuksen lippuja, eikä sillä ollut esillä mitään HLBTIQ-asioita.

http://ranneliike.net/galleria.php?alue=hkipride2011_1

kokoomuksellahan on sateenkaari-yhdistys Kasary ry, mutta siellä on paljolti vain paatosta islamilaisen kulttuurin maahanmuuttoa vastaan yms. ja vähemmistönä HLBTIQ-asiaa. Myöskin seksuaalipakolaisia omaavien islamin kulttuurin ihmisiä on Suomessa suurinpiirtein neulan verran heinälatoon verrattuna ja kumman monet tuntuvat olevankin ihan hakoja löytämään sen neulan, pistämään sillä itseään ja valittamaan kun se itseään pistäminen sattuu.

Yksilönvapautta korostaneessa kokoomuksessa ei tunnu olevan juurikaan tilaa HLBTIQ-ihmisten kodeille, ihmisrakkauteen uskomiseen, eikä HLBTIQ-ihmistenkin maalle.

Aivan kuin kansallinen kokoomus olisi löytänyt jostain Tampereen Lenin-museon kätköistä kokoomaohjeet siitä, miten exNeuvostoliiton tapaan suhtaudutaan takinkäännöin HLBTIQ-ihmisten ihmisoikeuksiin.
Ensin kelvataan tekemään suurpuoluetta, mutta sitten muututaankin arvottomiksi.