• Scherzo

Syksy :-)

Syksy on tullut taas!
Oikeastaan pidän syksystä vuodenajoista eniten. Totta kai kesällä on lämmintä ja ihmiset ovat iloisia ja silloin on yleensä loma. Syksyllä taas ilahtuu aurinkoisista päivistä harmaudessa, kirpeistä aamuista jolloin kirpeä ilma tunkeutuu keuhkorakkuloiden perälle, kun astuu ulko-ovesta kadulle. Puiden värit ihastuttavat, syksyn tuoksu on lisäksi uskomaton.
Kun kävelee vaikka puistikon vieressä nenään tunkeutuvat maatuvien lehtien tuoksu, kostean maan tuoksu ja kaikki muut syksyyn kuuluvat pienet hajuvivahteet. Sienet tuoksuvat torilla, sade tuoksuu syksyllä erilaiselle kuin muulloin ja tuntuukin erilaiselle.
Syksyinen sade on yleensä aika raaka, kun sataa on kylmä, ainakin Helsingissä, ja sateen kalseus tunkeutuu vaatekertojen ja ihrakerroksen läpi luhin ja ytimiin. Lisäksi sadetuuli on sadetta raaempi. Sadeilmallakin on syksyllä parempaa tekemistä kuin sadeilmalla kesällä. Syksyllä voi sateentullen hyvällä omallatunnolla sytyttää kodin täyteen kynttilöitä, käpertyä peittoon ja ottaa lasin (tai pari...) punaviiniä ja katsoa hyvänmielen elokuvia. Kun olisi vain takka, jossa loimuaisi tuli, tunnelma olisi täydellinen :-)

Käynpä hakemassa uuden kipollisen teetä, jotta pieni flunssanalku pysyisi aisoissa...