• Olli Stålström

Haastatteluni Imagessa ilmestyi 24.2.2010

Image-lehdessä ilmestyi 24.2.2010 haastatteluni, joka valottaa konkreettisen esimerkin avulla Jack Drescherin kantaa, että ns. eheytysterapia tai konversioterapia ei toimi, vaan sillä saattaa olla hyvin vahingolliset seuraukset. Tämä on siinä mielessä uraauurtava yhteishaastattelu, että siinä sekä maamme johtava eheytysterapian edustaja (Ari Puonti) että eheytysterapian kriitikko (Olli Stålström) ovat samaa mieltä siitä, että psykologinen/psykiatrinen konversioterapia ei tehoa, vaan on vahingollista ja saattaa johtaa epätoivoon ja mielenterveysongelmiin. He ovat vielä paljosta eri mieltä, mutta tämä on hyvä kohta aloittaa ystävällismielinen rauhantunnustelu. Ari Puonti korostaa vertaistukea ja jumalasuhdetta muutoksen aikaansaajina, vaikka sitäkin on hänen mukaansa vaikeaa todistaa tieteellisesti.

4 kommenttia

Jusa

25.2.2010 11:32

Kiitos! Onko tuohon haastatteluun netissa olemassa linkkiä/tai sitten ostan tuon image-lehden?

Jusa

25.2.2010 11:48

Etsin linkkiä, mutta se johti takaisin ranneliikkeen uutisiin, jotka olin jo lukenut.

Olli Stålström

25.2.2010 13:54

Olen parhaillaan neuvottelemassa Imagen tekstin julkaisuoikeuden saamisesta FinnQueeriin.

Jusa

26.2.2010 11:01

Tässä haastattelun tekstiin pieni huomautus: "itseä häiritsevä homoseksuaalisuus on edelleen psykiatrinen diagnoosi". Siinä ei huomioitu seuraavaa:

F66.1 Itseä häiritsevä sukupuolinen suuntautuminen
F66.10 Itseä häiritsevä sukupuolinen suuntautuminen heteroseksuaalinen
F66.11 Itseä häiritsevä sukupuolinen suuntautuminen homoseksuaalinen
F66.12 Itseä häiritsevä sukupuolinen suuntautuminen biseksuaalinen

Muuten mielenkiitoinen, koska näkee, miten ajatellaan "aidan toisella puolella". Osuutesi tekstissä oli hyvä, koska monet ovat tuon saman vaikean tien käyneet. Valitettavasti se on monella päätynyt itsetuhoon (itsemurhaan). Ainakin "kissa" on nostettu pöydälle. En tiedä, miten "tavallinen" hetero tulkitsee tuon kirjoituksen, joka ei ole miettinyt/joutunut miettimään koko asiaa. Mutta on tosiaan niitäkin, jotka haluavat tosiaan "muuttaa" suuntautumistaan uskonnollisista syistä: suotakoon heille se mahdollisuus ja kokeilu (tulokset huonoja).