• mopsi22

Yksinkertainen on kaunista

Olen täällä ennenkin mainostanut Osmo Soininvaaran blogia. Pidän Osmon yksinkertaisesta tyylistä ja kyvystä saada monimutkaiset asiat selkokieliseen asuun. Mielipiteistä sitten voi toki jokainen olla eri mieltä.

Sanoisin, että suoraa puhetta hyvin perusteltuna ja niin, että sen taviskin ymmärtää. Voisi viitata tekstiin tyylikkäänä populismina, vähän toki populismin käsitettä venyttäen.

Kaupanalan lakosta seuraavaa, vähän työnantajapuolta suomivaa tekstiä:

"Stockmannin toimitusjohtaja valitti, kuinka kalliiksi lakko kaupalle tulee. Stockalle saattoi tullakin, kun oli nuo Hullut Päivät, mutta tuliko kaupalle? Lakkopäivänä ei myyty mitään, mutta osa kuluista jäi, vaikka palkkarahoja säästyikin. Lakkopäivä tuotti siis tappiota, mutta tuottiko lakkoviikko tai ainakaan lakkokuukausi? Mitä ihmiset tekivät niillä rahoilla, joita eivät lakkoperjantaina tuhlanneet ostoksiin? kaivoivat maahan? Jos tarvitsit paitaa, mutta et voinut ostaa sitä perjantaina, olitko ilman paitaa syksyyn?

Väitän, että kaupan myynnille ei tapahtunut juuri mitään, mutta yhden päivän palkat säästyivät. Ettei vain mennyt voiton puolelle?"

Niin näin, mukava piikki, jos sellaisista pitää :)