• mopsi22

Negatiivinen, kyyninen realisti?

"Miksi sun aina täytyy olla niin negatiivinen ja kyyninen ja realisti?!"

Rakkaan poikaystäväni mietteitä eräältä kaupunkikävelyltä tilanteessa, jossa jälleen kerran huomautin, että hänen mielestään kaunis puistomaisema on vaikeahoitoinen/ihastuttava talo todennäköisesti sisältä remontoimaton/viehättävä puisto huonosti suunniteltu jne.

Myönnän, olen kyyninen ja negatiivinen. Olen kotoa oppinut asenteen, että jokin voisi aina olla paremmin. Minulle tulee aina ensimmäisenä Kaikesta mieleen jokin negatiivinen ajatus, jokin asia, joka voisi olla toisin jne.

Olen itsekin sen huomannut ja se on äärimmäisen rasittavaa, mutta samalle erittäin vaikeaa muuttaa. Näin siitäkin huolimatta, että tiedostan tapani ajatella ja reagoida asioihin.

------

Samaan kategoriaan edellisen kanssa menee se, etten pysty kehumaan itseäni. Noksu taannoin yritti kääntää ajatteluani toteamalla, että sanopa itsestäsi muutama asia, joissa olet hyvä. Se vain tuntuu väärältä, petolliselta, epätodelta kehua itseään, varsinkin itselleen. En vain osaa sitä taitoa, vaikka siitä olisikin hyötyä. Ja tämän lisäksi, siis etten osaa positiivisia asioita ja puolia itsestäni itselleni ilmaista, olen sitäkin taitavampi negatiivisten asioiden ilmaisemisessa itselleni.

-----

Mitä tulee realismiin piirteenä(ni), miksi se nähdään yleensä negatiivisena ominaisuutena?! Johtuuko se siitä, että realistilla on tapana tönäistä muilta ruusulasit silmiltä ja hajottaa pilvilinnat?

5 kommenttia

kesäpoika

15.7.2008 15:53

Kaiken huonon näkeminen maailmassa on aivan hirvittävällä tavalla vääristynyttä todellisuutta, ei mitään realismia. Realismi on sitä, että osaa nähdä hyvän ja pahan sellaisessa suhteessa, kun sitä maailmassa esiintyy. Oma negatiivisuus ei myöskään oikeuta pilaamaan muiden iloa niistä asioista, joista he tahtovat nauttia. Hyvän pitää antaa voittaa paha, sillä -realistisesti ajatellen- maailma on parempi paikka, kun se on täynnä iloisia ihmisiä.

Druusi

15.7.2008 16:05

Realismiin kuuluu myös hyvien asioiden näkeminen. Kaikki ei ole, vaikka itsekin haluaisin uskoa joskus niin, mustaa ja negatiivista, vaan realismin mukaan siellä on myös valkoisia värisävyjä. :)

Ja näin sanoo Bitcy Ice Queen of Finland :P

mopsi22

15.7.2008 16:17

Ahaa...

No, ensinnäkin totesin Ensimmäisenä mieleeni tulevan asioiden negatiiviset puolet. Tämä ei tietenkään tarkoita, ettenkö näkisi myös niitä hyviä puolia. Ajatteluni rakentuu vaan niin, ettei hyviä puolia kuulu korostaa, ne ovat ikään kuin itsestään selvät.

Toiseksi, kuka sanoo, että tarkoituksella pilaan (joka siis ei ole oikeuteni) toisten ilon? Ehkä pilaankin, mutta juuri se onkin ongelma, ettei se ole tarkoituksellista! Se oli koko bloggauksen pointti.

Realismista sen verran, etten ehkä tarpeeksi tuonut esiin näkemystäni realismin luonteesta. En siis ajattele realistia nimenomaan ihmiseksi, joka ajattelee vain negatiivisesti. Realistilla tarkoitan itseni kohdalla sitä, että tapanani on tuoda aina esiin se toinen (hyvä tai huono) puoli asiasta. Yleensä vain ihmisillä on tapana tuoda ensin esiin se hyvä puoli, johon minä sitten tuon sen huonon puolen.

Pidän myöskin jossain määrin valheellisena olla tuomatta esiin mielipidettäni, vaikka se sitten olisikin sosiaalisesti ehkä hyväksytympää. Poikaystäväni sanoi, ettei oikein ihastu tapaani arvioida asioita kokonaisvaltaisesti, siis myös tuoden (aina) esiin negatiivisetkin asiat. Mutta hän pitää sitä paljon parempana kuin sitä, että olisin aina vain happyhappy joyjoy ja samaa mieltä kaikkien kanssa.

kesäpoika

15.7.2008 16:36

Aloin jälleen kerran miettiä, ettei sanomani ehkä kuulostanutkaan siltä, mille piti, ja tulin takaisin..

En tarkoittanut, että sun pitäisi muuttua, vaan sitä, että asioista voi olla eri mieltä ihan hiljaakin ja kuunnella mitä mieltä toinen on, sen sijaan että tahtoo todistaa hänen mielipiteensä vääräksi. Toista voi vaan tarttua kädestä, kysyä, että "niinkö sinusta" ja huomata oppineensa hänestä jotain uutta. Hyvinkin erilaisin mielipitein voidaan elää ihan hyvää yhteistä elämää, kun kumpikin antaa toiselle tilaa olla sitä mitä tämä on. :)

mopsi22

15.7.2008 16:38

Jälleen totean, että en ole ihan idiootti ;)

Tottakai kuuntelen ja otan opikseni.