• mopsi22

"Jos elämä on paskaa, on syötävä sontaa, että osaa orientoitua."

Olen käyttänyt aikani siihen, että en olisi hetkeäkään yksin ajatusteni kanssa. Käytännössä olen tätä toteuttanut katsomalla ystäväni kanssa Raidia kaksi päivää. Kohta ovat jaksot katsottu. Mitähän sitten?

Strategiani on nukkua tarpeeksi, jotta en ole väsynyt. Väsyneenä olen vaarallinen, lähinnä itselleni, mutta muillekin. Ainakin henkisesti.

Nukkumisen lisäksi yritän pitää itseni kiireisenä, tai edes maata sohvalla ja tuijottaa televisiota seurassa.

Teen mitä vain, jotta en jää yksikseni ajatusteni kanssa. Odotan seuraavat vajaat neljä viikkoa aina vain huomista. Työt kun ovat ohi, voin taas yrittää suitsia elämääni ja ehkä sitten katsella sitä apuakin. Siihen asti, aivot narikkaan. Uskomattoman tuskallista sekin, olla välinpitämätön ja kieltää itseltään yksinäisyys ja ajattelu.

Nukkumaanmeno ei kuulu lempiasioihini tällä hetkellä.

3 kommenttia

Simsalabim Jim

29.7.2008 22:11

Ei omien ajatusten kohtaamisessa ole mitään pahaa. Helppoa se ei tosin useinkaan ole. Mutta sanothan itsekin, että myös ajattelun kieltäminen on tuskallista. Jos molemmat kerran ovat tuskallisia vaihtoehtoja, eikö ennemmin kannata kohdata omat ajatukset kuin lakaista ne maton alle?

Tämän päivän suurimpia ongelmia on mielestäni juuri se, ettei itseään ja ajatuksiaan haluta kohdata. Kuitenkin opettelemalla ymmärtämään itseään voi oivaltaa paljon, tajuta juuret joista omat ajatukset kumpuavat, löytää tasapainon.

Jos olo tuntuu voimattomalta, pitää antaa itselleen lupa olla voimaton. Ei niitä töitä ole pakko paahtaa ellei jaksa. Pahinta mitä voi itselleen tehdä on odottaa ja odottaa, että joskus kaikki muu aktiviteetti vähenisi ja olisi aikaa itselle. Sitä aikaa itselle ei ole koskaan, ellei sitä ota.

Elämä on jatkuvaa siniaaltoa ja tuntuu itse kustakin joskus paskalta. Mutta jos ei ikinä kokisi millaista paska on, ei voi myöskään tajuta millaista hyvä on kun ei olisi vertailukohtaa.

Heittäydyn lopuksi filosofiseksi ja totean, että jos paskaa joskus kerääntyykin elämän kukkatarhaan, sen avulla voi kasvaa kaunein ruusu. Ja tätä viisautta saa siteerata sitten vapaasti :)

Rokkihomo

30.7.2008 14:41

Otsikkosi on kyllä osuva.

Pidetään vaikka siitä kiinni -?

mopsi22

30.7.2008 19:30

Niin paljon kuin haluaisinkin ottaa kunnian otsikosta, menkööt se Raidin pornokauppias Sundmanille :)

Simsalabim Jim: Et liene tutustunut blogiini pidemmältä ajalta (mitä en toki oletakaan, kunhan totean :). Ongelma on enemmänkin se, että vuosi sitten raiteet hieman katosivat elämästäni ja siitä asti olen ollut enemmän tai vähemmän hukassa. Mitä tulee ajatusteni kohtaamiseen, ei kyse ole siitä etten uskaltaisi niitä kohdata, vaan siitä, että olen tuijottanut ja pyöritellyt niitä jo liikaakin todetakseni, etten pysty kaikkia niitä ymmärtämään. Tästä syystä haluan pitää mieleni tyhjänä, kun en saa ajattelullani mitään muuta aikaan kuin ahdistusta. Odottelen duunin päättymistä, että pääsen takaisin Turkuun kokopäiväisesti omaan elämääni ja psykologille purkamaan tätä paskaa.

Puhut asiaa, mutta kertomasi on minulle itsestäänselvää asiaa. Paskaa on vaikka kokonaisen farmin tarpeisiin ;) Liekö kasvaa ruusua vaiko sitten okatarhaa, jotakin olisi parempi tulla, jottei jää erämaata käsiin.