• mopsi22

Ensiapua

Siitä onkin jo 5 vuotta, kun kävin Spr:n ensiapukurssin, meni siis jo vanhaksi pari vuotta sitten :/ On ne vaan taas yksityiskohdat muuttuneet siitä, mitä saa tehdä ja miten.

Mielestäni ei olisi kohtuutonta vaatia lasten parissa työskenteleviltä ensiaputaitojen opettelua. Luonnollisesti painottaen lasten ensiavun erityispiirteitä.

Nykyään vaan meille opeopiskelijoillekin painotetaan - johtuen osin vanhempien kasvaneesta herkkyydestä valittaa kaikesta (opettajan näkökulmasta näin) -, että vastuu siirretään mahdollisimman nopeasti (ei lasta nyt kuolemaan jätetä, tietenkään!) terveydenhuollon henkilökunnalle. Kärjistetysti siis emme saa laastaria laittaa, vaan sekin jäetetään terveydenhoitajan vastuulle. Oma perse turvataan, koska huoltajat valittavat niin herkästi.

Onhan toki hyvä, että vanhemmat ovat aktivoituneet lastensa koulunkäynnin suhteen, mutta tuntuu välillä maalaisjärki kadonneen... :(

On kuitenkin hyvä hallita perusasiat ensiavusta, kun niitä sitten siellä keskellä metsää liikuntatunnilla jonkun piltin kaatuessa ja itsensä loukatessaan tarvitsee.
.

1 kommentti

Jyripe

24.10.2007 15:08

Niinpä. Minulla vanhenee EA1 nyt syksyllä. Pitäisi käydä ainakin hätäensiapu, niin kortti pysyisi voimassa. Toisaalta kiinnostaisi käydä EA2...